Çıkarsa çıksın reddediyorum!

Çıkarsa çıksın reddediyorum!
CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın revize edilen imar yönetmeliği ile ilgili teklifini reddeden Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet'in çıkışı şaşkınlık yarattı. Hüseyin Sağ'a seslenen Selamet, “Yarın basında ‘Cumhurbaşkanı'nın teklifini önerdi meclis başkanı reddetti' diye haber çıksın istiyorsun. Çıkarsa çıksın usule aykırı reddediyorum” diye konuştu

istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü oturumunda Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet ile CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ arasındaki diyalog, oturuma damgasını vurdu. 

5+1 sınırı getirilsin
CHP'li Hüseyin Sağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara ve İstanbul'da bundan sonra yapılacak binaların 5+1 kat yükseklik sınırı getirileceğine yönelik açıklamasını gündeme getirerek, “İmar yönetmeliği revize ediliyor, taslağı gördük. Böyle bir söylemden yola çıkarak revize edilecek yönetmeliğe şöyle bir plan notu eklemeyi öneriyorum: 1/5000 ve 1/1000 ölçekli bölge planları ve parsel bazında gelen plan değişikliklerinde askıya çıkmış, henüz ruhsat almam0ış, planlama aşamasında olan tüm plan değişikliklerinde bina yüksekliği değerinin üst sınırının 5+1 olarak sınırlandırılmasını öneriyorum” dedi. Sağ, teklifinin meclis gündemine alınarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesini istedi.

Selamet gazetecilere seslendi
Bunun üzerine oturumu yöneten Başkanvekili Ahmet Selamet, teklifin usule aykırı olduğunu belirterek “Bu usule aykırı, istersen İBB Başkanlılğı'na havale edeyim. Bunu sadece pazartesi günü alabilirdik. Gündem belirlendi. Süre geçti” dedi. Sağ'ın ısrar etmesi üzerine Selamet, “Şimdi yarın basında ‘Cumhurbaşkanı'nın teklifini önerdi meclis başkanı reddetti' diye haber çıksın istiyorsun. Çıkarsa çıksın usule aykırı reddediyorum” diye konuştu. Selamet meclisi izleyen gazetecilere de seslenerek, “Sevgili basın mensupları Hüseyin beyin dediklerini tek tek yazın maksat hasıl olsun” dedi. Sağ, teklifi bugün önerge olarak tekrar vereceğini söyledi.

CHP'li Hacıalioğlu da istemedi
Öte yandan söz alan CHP'li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu ise 5+1 sınırının mimari açıdan uygun olmadığını belirterek, “Yükseklik alçaklık olabilir. Genişlik olabilir. Bilimsel açıdan doğru değil” dedi. Selamet ise “Basın mensupları herhalde bunu da değerlendirir” karşılığını verdi. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.