Çizgilerle Kudüs’ü anlattılar

Çizgilerle Kudüs’ü anlattılar
Eyüpsultan Belediyesi karikatür okulu öğrencileri 'Kudüs ve Çizgileri' konulu karikatür sergisi düzenledi. Öğrencilerin, 'Mirasımız Kudüs' yarışmasında finale kalan eserlerin yer aldığı sergi sanatseverler tarafından beğenisine sunuldu.

Eyüpsultan Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün faaliyete geçirdiği Karikatür Okulu’nun öğrencileri 3 aylık çalışmalarını belediyenin fuaye alanında sergiledi. Eserler, uluslararası yarışmalarda derece alan karikatürlerle birlikte sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin düzenlediği 'Mirasımız Kudüs' yarışmasında finale kalan eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.

19 eser katıldı
Sergide, Kültür İşleri Müdürlüğü’nün kendi bünyesinde kurduğu Karikatür Okulu’nda, 22 öğrenciye eğitim verdiklerini aktaran Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül, “Mirasımız Kudüs uluslararası karikatür yarışmasına 40 ülkeden yaklaşık 800 eser katıldı. Bu eserlerin 19’u okulumuzun öğrencileri tarafından gönderildi. Rama Aldakkak isimli Suriyeli öğrencimizin inanılmaz çizgileri var. Bu vesileyle yarışmada da finale kaldı” dedi. Karikatür Okulu Koordinatörü Karikatürist Ahmet Altay da “Karikatür okulumuz adına yaklaşık iki senelik bir serüvenden bahsediyoruz. Bu çalışmalar 3 aylık çalışmaların ürünü. Bir karikatürist olarak Eyüpsultan Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.