Çocuk bedenime dokunma

Çocuk bedenime dokunma
Çocuğa karşı yapılan cinsel istismara karşı savaş açan Silivri Lions Kulübü; Beylikdüzünde düzenlenen 30 Ağustos Zafer yürüyüşüne ve belediyenin tahsis etmiş olduğu festival standına 10 gün boyunca 'Çocuk bedineme dokuma' yazılı tişörtlerle katıldı

Silivri Lions Kulübü tarafından gerçekleştirilen ve Beylikdüzü Belediyesi'nin takdirini toplayan proje, Beylikdüzü Kent Konseyi ile vatandaşların da büyük desteğini aldı. Amaçlarının bu konuda daha bilinçli bir toplum oluşturmak, sessizliği bozmak olduğunu söyleyen Silivri Lions Kulübü Dönem Başkanı Kemal Mustafa Serbes ve Sekreteri Tuna Ebru Özdemir, "Yapılan araştırmalarda çocuğa yönelik cinsel istismarın artmasının en büyük sebeplerinden birincisi çocukların kolay korkutulup susturulabilmesi. İkincisi ise sessizlik. Biz de bu nedenle evlatlarımızın çıkaramadığı ses, hatta çığlık olmaya çalışıyoruz. 'Çocuk Bedenime Dokunma' yazılı tişörtlerimiz ve bilgilendirme broşürlerimizle cinsel istismarın önüne geçmek istiyoruz. Bizler bu savaşımızdan vazgeçmeyecek; bu konuda asla 'yorulduk' demeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

En büyük destek Sözen'den
Silivri Lions Kulübü bu projede en büyük desteği Lions 118 E Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Prof. Dr. Şevki Sözen'den aldı. Bu desteğin Silivri Lions Kulübü üyelerinden sonra onların en büyük gücü olduğunu belirtildi. Tüm Lions ailesi bu proje için ekim ayında Silivri'de gerçekleşecek sivil toplum kuruluşlarının, kent konseylerinin ve vatandaşın tek bir vücut olacağı büyük bir etkinlik planlıyor.

HIDIR ULAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.