Çöpünüze sahip çıkın

Çöpünüze sahip çıkın
İlçedeki pazarcıların, çöplerin toplanmasına ilişkin sıkıntılarını bildirmesini değerlendiren Fatih Belediye Başanı Hasan Suver, Damga'ya konuştu. Suver, “Fatih'te 7 günde 11 pazar kuruluyor. Oysa hizmet ettiğimiz insan sayısı 2 milyonu geçiyor. Bundan dolayı pazarcı esnaf kardeşlerimize diyoruz ki çöpünüze sahip çıkın” dedi

Mustafa Demir'in milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından Fatih Belediyesi'nde yapılan seçimde başkan seçilen Hasan Suver Fatihli vatandaşlarla içi içe olmayı sürdürüyor. Son olarak Şehremini Mahallesi'nde kurulan Salı Pazarı'nda incelemelerde bulunan Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver çalışmalarını gazetemize anlattı. Fatih'in trafik probleminin çözümü için çalıştıklarını söyleyen Hasan Suver, “Göreve geldiğimizden bu yana 4 tane otopark ihalesi gerçekleştirdik. Alanlardayız ve halkımızla birlikteyiz. Onlarla yüzyüze görüşüyoruz ve onların dertlerine derman olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de Şehremini Mahallesi'nde kurulan Salı Pazarı'nda pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik” dedi.

Esnaf düşüncelerini iletti
Pazarcı esnafı ile görüşen Suver'e esnaf  şikâyetlerini söyledi. Pazarcı esnafını akşam olduğunda çöpleri dağıtmadan kenara koymaları gerektiğini hatırlatan Suver, “Pazarlarımızda çöpler düzenli olarak toplanıyor. Biz bütçemizin dörtte birini çöp toplanması için harcıyoruz. Fatih'te 7 günde 11 pazar kuruluyor. 430 bin olan nüfusumuza göre İller Bankası'ndan yardım alıyoruz. Oysa hizmet ettiğimiz insan sayısı 2 milyonu geçiyor. Bundan dolayı pazarcı esnaf kardeşlerimize diyoruz ki çöpünüze sahip çıkın, onu güzelce poşetlere koyun akşam erken saatte çöpçülerimiz görevini yapsın” diye konuştu.

Vatandaş rahatsız
İlçe halkının da yaşananlardan rahatsız olduğunu vurgulayan Suver, “Pazar kurulan her sokakta yaşayan insanlarda pazarcılardan şikâyetçi. Onlarda evlerine erken gidemiyorlar, pazarın sıkıntısından rahatsız oluyorlar. Bir an evvel pazarcıların işinin bitmesini istiyorlar. Bu konu ile ilgili pazarcı esnafımız düşüncelerini anlattı bende onlara neler yaptığımızı anlattım” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.