Çorlu tren kazasında 'adalet' nöbeti

Çorlu tren kazasında 'adalet' nöbeti
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasında sorumlularla ilgili olarak herhangi bir şey yapılmasına tepki gösteren ailelerin adalet nöbeti başladı.

Türkiye'nin en acı kazalarından birinde yüzlerce insan yaralanmış ve hayatını kaybetmişti. Ardından başlatılan soruşturmada 4 kişi hakkında açılmıştı. Acılı aileler ise gerçek sorumlulara bir yaptırım uygulanmadığı gerekçesiyle Çorlu Adliyesi önünde adalet nöbetine başladı.

Çorlu Tren Katliamı Aileleri tarafından yapılan açıklama ise şöyle:
“8 Temmuz 2018’de Çorlu’da gerçekleşen 25 canımızın ölümüne, 328 canımızın yaralanmasına sebep olan kazanın/katliamın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Kaza nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişi hakkında dava açılmasına karar verilirken; diğer tüm sorumlular için takipsizlik kararı verdi. Bu durum adalet arayan adalet beklentisi olan biz aileleri derinden sarsmış ve acımıza bir daha eklenmiştir.

Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir.Buna sessiz kalmayacağız, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz.

Çorlu tren katliamında yaşamı yitirenlerin, yaralananların aileleri olarak; hukuka ve vicdana aykırı bu kararın değerlendireceği ve kaldırılacağı güne kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde adalet taleplerimizi, beklentilerimizi, haykıracağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Acımıza ortak olacak bu zamanda yanımızda  olmak isteyen herkesi 19 Nisan Cuma gününden itibaren hafta içi her gün saat 10.00 -12.00 arasında Çorlu Adliyesi önünde bekliyoruz”

NE OLMUŞTU?

​Geçtiğimiz yıl 8 Temmuz'da Uzunköprü-Halkalı seferini yapan trenin, altı boşalan menfezden geçmesinin ardından vagonlarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 338 kişi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.