Çözülmemiş sorunları çözmeye çalışacağız

Çözülmemiş sorunları çözmeye çalışacağız
Avcılar'da düzenlenen Huzur Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Çözülmemiş sorunları çözmek için uğraşacağız” dedi

Polis halk iş birliğini güçlendirmek maksadıyla düzenlenen Huzur Toplantısı’na vatandaşların yanısıra İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, emniyet mensupları, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Toplantıda ilk sözü İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt aldı. Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün huzur ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarından bahseden Yeşilyurt, “Değişen ve gelişen teknolojiyle şehirlere göçün artmasıyla beraber suçun tanımı ve suçlu profili değişiklikler arz etmektedir. Bu noktada suçun aydınlanmasında kolektif ve koordineli çalışmak en önemli husustur. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. Sizlerden de isteğimiz ilçemizde karşılaştığınız tüm olumsuzlukları zaman kaybetmeden 155 Polis İmdat Hattı’na bildirmenizdir” ifadelerini kullandı.

Olaylara müdahale etme hızı arttı
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 2019 yılı çalışmalarını içeren bir sunum yapan Yeşilyurt 16 okulun önlerinde polis memurlarının görevlendirildiğini, geçen yıldan bu yana Avcılar’da olaylara müdahale etme süresinin 9 dakika 30 saniyeden 5 dakika 17 saniyeye düştüğünü ifade ederek, “Bunların haricinde 33 noktada 132 kamerayla kent güvenlik yönetim sistemi faaliyetleri yürütülüyor. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan METE Projesi var. İşlenen tüm suçların işlendiği projede, suçların aydınlatılması ve çözümü konusunda Avcılar’ın 39 ilçe içerisinde 13’üncü durumda” dedi.

Huzurlu bir Avcılar istiyoruz
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Hep birlikte Avcılarımız’ın huzuru için, vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamlarına devam etmeleri için çalışıyoruz” dedi. Kaymakamlık, Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi kurumların yanısıra vatandaşlara da görev düştüğünü belirten Hançerli, “Sizlerin de yardımlarıyla eksik kalan hususlar konusunda bilgileneceğiz ve çözmek için işbirliği içerisinde çaba sarfedeceğiz. Çözülmemiş sorunlar mutlaka var. Onları da çözmek için hep birlikte uğraşacağız” şeklinde konuştu. Toplantının bir diğer konuşmacısı Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafi konum gereği göç aldığını ve göç yolları üzerinde bulunduğunu, bundan dolayı iç asayişin dışarıdan gelen birçok husus tarafından da bozulduğunu söyledi.

Vatandaş için asayiş önemli
İnan, “Güvenlik ve huzur kavramı günümüzde değişti. Birisi için bir yerde cinayet işlenmiyorsa orası huzurlu sayılabilirken bir diğer için evinin altındaki demir ustasının yarattığı gürültü veya birinin arabasından yayılan müzik huzuru bozabilmekte. Ama bizim hedefimiz huzuru en çok bozan sorundan tutun, bazen huzuru bozmayacağını düşündüğümüz en küçük soruna kadar ilgilenmek ve takip etmektir. Biz vatandaşımızı sadece can ve mal güvenliği açısından değil psikolojik olarak da rahatsız eden her unsuru, faaliyeti ortadan kaldırmaya yönelik gayret içerisindeyiz. Burada en önemli unsur halk. Vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde huzur ve asayiş temin ediliyor” şeklinde konuştu.

Suçluların çoğu dışarıdan
Konuşmaların ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. Kaymakam Kemal İnan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt ve Başkan Turan Hançerli, vatandaşları dinleyerek gelen soruları yanıtladı. İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, Avcılar’daki suçluların çoğunun çevre ilçelerden geldiği bilgisinin sorulması üzerine, “Yüzde 40, yüzde 60 oranı var. Diğer ilçelerden gelen yüzde 60’lık bir suçlu profili var. Bizim ilçemizden olanların oranı yüzde 40. Bu yüzde 40’ın da çoğu sonradan ilçemize göç etmiş şahıslardan oluşuyor” dedi.

Boş arazilere dikkat çekti
Metruk binalarda ve boş arazilerde madde kullanıldığını ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten bir vatandaşa cevap veren Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Mühürlenen binalara giriş yasaktır. Böyle durumlarda Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçilmesi gerekir. Eğer bizim sorumluluğumuzda bir durum varsa özel olarak sizden bilgi alarak duruma hızlıca müdahale edilmesini sağlarız. Öte yandan boş arazilerin temizliğini, otların biçilmesini, ağaçların budanmasını düzenli olarak yapıyoruz. Avcılar genelinde özel olarak seçimden sonra daha yoğun bir şekilde temizlenmemiş, otları biçilmemiş bir alan bırakmadık. Eğer metruk bir bina varsa orada, o metruk binanın kaldırılmasıyla ilgili de ayrıca çalışmalar yapıyoruz” dedi. Avcılar’daki boş alanların belediyeye ait olmadığını, kamulaştırılarak eğitim gibi alanlarda değerledirilmesi gerektiğini ifade eden Hançerli, “Buraları hizmete kazandırmak için de en kısa zamanda çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.