Danıştay da dur dedi

Danıştay da dur dedi
Bahçeşehir-Ispartakule ve Boğazköy'deki spor ve park kamu alanlarının imara açılması üzerine hukuki mücadele başlatan vatandaşlara Danıştay bir kez daha hak verdi. Danıştay 13. Daire Mahkemesi, söz konusu inşaatlarla ilgili yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazları reddetti

Bahçeşehir Gölet bölgesinde yapılan inşaatlarla ilgili 2015 yılında yapılan itirazda mahkeme,  'Şehircilik ilkelerine aykırı ve kamu yararı gözetmediği' gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Karara Başakşehir Belediyesi ve ihaleyi alan inşaat şirketi itiraz etmişti. Sonrasında ise itiraza yanıt bile gelmeden inşaatların yapımına ve dükkan satışına devam edilmiş, Danıştay'ın inşaatların yürütmesinin durdurulması kararını yerine getirilmemişti.  Davaya bakan İstanbul 7’inci Bölge İdare Mahkemesi Danıştay’ın verdiği durdurma kararını bozdu.

Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Barış Karabulut ve CHP Meclis Üyesi Hilal Erbakan tarafından da o dönem Başakşehir Belediye Başkanı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal hakkında , görevini yerine getirmediği ve görevini kötüye kullandığı yönünde suç duyurusunda bulunulmuştu.

Karar onandı
Aradan geçen 2 yılın ardından Danıştay 13. Daire Mahkemesi, tüm üyelerinin oy birliği ile alınan kararla belediyenin ve inşaat firması tarafından yapılan itirazları reddetti. Böylece bir kez daha inşaatların yürütmesinin durdurulması yönündeki karar onanmış oldu. 2016/2657 esas numaralı kararda "Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması istemli dilekçede ileri sürülen nedenler, Dairemizce verilen 09.04.2015 tarih ve 29321 sayılı Resmi Gazete'de ilan edilen dava konusu ihale işleminin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden "istemin reddine 22.05.2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi” denildi.

Mücadeleye devam
Konuyla ilgili bir açıklama yapan BADER Başkanı Uğur Barış Karabulut, inşaatın durması gerektiğini belirterek eğer devam ederse Cumhuriyet Savcılığına, görevini yerine getirmeyen kamu görevlileri ve ilgili inşaat şirketi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.