Demokrasi şöleni kavgayla başladı!

Demokrasi şöleni kavgayla başladı!
CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı 4. Olağan kongresi Esenyurt’ta bulunan Europark Hotel’de gerçekleştirildi. ‘Demokrasi Şöleni’ sloganıyla başlayan kongre tartışmalarla başladı. Divan öncelikle blok liste ile mi yoksa çarşaf liste ile mi seçime gidileceğini oyladı. Oylama sonucunda oyların sayılmadığı gerekçesiyle tartışma yaşandı. Tartışma sözlü sataşmaların yanında fiziki müdahalelere de sahne oldu. Yapılan konuşmaların ardından gidilen seçimde mevcut Başkan Ali Gökmen 196 oy alarak yeniden İlçe Başkanı seçild

Olayın büyümesi üzerine resmi olarak adaylığını açıklamayan Ali Gökmen ve Abdullah Başpınar kürsüye çıkıp el ele poz verdi. El ele gelerek kürsüye gelen isimler kazananın CHP olması gerektiğini, kavganın iktidar için yapılması gerektiğini vurguladı. Kongrede Divan Başkanlığını Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’de kongreye katılan isimler arasında yer aldı.

Esenyurt uyuşturucuya teslim
Oylama öncesinde konuşan ve hükümeti eleştiren Ali Gökmen, "Yoksulluğu, yolsuzluğu, yasakları kaldıracağız dediler yolsuzluğu kendilerine bağladılar. 20 milyona yakın insan sosyal yarıma muhtaç. Dün Türkiye’de hayırsever iş adamını bugün şeytan ilan ettiler. Eğitimi içler acısı hale soktular. Esenyurt bugün 1 milyona yaklaşan nüfusu ile yaşam mücadelesi vermektedir. Kuleleri ve gökdelenleri ile rüzgarımızı kestiler. Esenyurt bugün uyuşturucu, altyapı, imar, hava kirliliği gibi sorunlarla boğuşmakta. Kontrolsüz yapılar altyapı ve trafik sorunlarını getirdiler. Hava kirliliği yarattılar İstanbulun en kirli havası ilçemizde oldu. Uyuşturucu satıcılığı aldı başını gitti. Halk oyu ile gelmiş biri halkın oyuyla gitmeli. Ancak kaçak yapıları arkada bırakarak kaçan Necmi Kadıoğlu’nu nereye giderse gitsin bir gün mutlaka hesabını soracağız” dedi.

Bıçak kemiğe dayandı
Rakip aday Abdullah Başpınar ise başkan seçilmesi halinde her ay genişletilmiş örgüt toplantıları yapacağını belirterek, "Bugün yaşanan taşkınlığında sebebi bu toplantıların yapılmamasıdır. Her CHP’li bilmeli ki bizim birbirimizle kavgamız olmamalı. Bizim kavgamız AKP, emperyalist uşaklığı yapanlarla olmalı. Bıçak kemiğe dayandı. Bıçak işlemiyor atık. 2019 olası daha erken seçimleri ülkemiz için son çıkış noktası. Ali benim çok değer verdiğim bir arkadaşım her platformda bir yürümeye hazırım. 2019’da Esenyurt’u alırsak İstanbul’u ardından Türkiye’yi alacağız. Esenyurt Türkiye’nin bir mozaiğidir. Birbirimizi kırmadan yüzyüze sorunlarımızı paylaşalım. Paylaşarak güç sahibi oluruz, büyürüz" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.