Depremzede çocuklara 23 Nisan için 23 bin dilim pasta hazırlandı

Depremzede çocuklara 23 Nisan için 23 bin dilim pasta hazırlandı
Deprem bölgesinde gönüllü yardım faaliyetlerinde bulunan Tüm Etkinlik Sektörü Konfederasyonu (TESKON) üyeleri, 23 Nisan'da depremzede çocuklara dağıtılmak üzere 23 bin dilim pasta hazırlattı.

DHA-Çeşitli organizasyon firmalarından oluşan TESKON, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek verdi. Konfederasyon üyeleri, 5 TIR ile gıda malzemesi, erzak, kıyafet, soba gibi yardımların yanı sıra afetzede çocuklar için şişme oyun parkları götürdü. Doğum günü kutlamaları için yanlarında maket pasta taşıyan ekip, çocukların 'Neden gerçek pasta değil?' sorusuyla karşılaştı. Konfederasyon üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, depremzede çocuklara 23 bin dilim pasta hediye etmeyi kararlaştırdı. 

'İÇİMİZDE SIZI OLDU'

TESKON Başkan Yardımcısı Murat Köksal (48), deprem bölgesindeki çocuk ve gençlerin ambulans sirenlerinden psikolojik olarak tahribat gördüğünü belirterek, "Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerimizde yaklaşık yaklaşık 10 gün süren çadır kentlere şişme oyun parkları, animasyon ekipleri, kuaförler, ses, sahne kurulum firmalarıyla gidip 10 gün boyunca 23 Nisan şenlikleri yaptık. Çadır kentteki etkinlikler sırasında 'Çocuklarımızın doğum günleri olabilir' diye yanımızda maket doğum günü pastaları götürmüştük. Bu pastaları doğum günü olan çocuklara kestik ve pastaları kesip doğum günlerini kutladık, onlara hediyeler verdik. O sırada çocukların bu maket pastaların neden gerçek olmadığı sorusuyla karşılaştık. Bu içimizde bir sızı oldu. Şimdi 23 Nisan, Ankara'dan çocuklarımıza 23 Nisan'ı biraz daha mutlu geçirmeleri için 23 bin dilim pasta hazırladık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.