Depremzedeler mağdur!

Depremzedeler mağdur!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çok sayıda şehri etkileyen depremin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti. Ortaya çıkan manzara ise depremzedeler için üzücü. Depremzedeler, hala çadır ve konteyner ihtiyacı içinde...

HÜSAMETTİN OZAN ASLAN- Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 şehri etkileyen, depremin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen, depremzedeler hala büyük bir mağduriyet içinde.

deprem1-1

Damga'nın bölgeden edimdiği izlenimler de bunu doğrular nitelikte. Deprem bölgesinde büyük oranda kamu ve özel kurumlar sisteme hakim durumda.

deprem2-3

Çadır meselesinin büyük oranda çözüldüğü görülürken; barınma problemi konteyner ve kalıcı konut taleplerini beraberinde getiriyor. İnsani yardım çalışmalarında küçük vakıf ve derneklerin sahadan ayrıldığı gözükürken büyük vakıf ve derneklerin sahada güçlü bir çalışma yürüttüklerini tespit ettik.

deprem3-2

Deprem bölgesinde yaşayan insanların şehrin dışındaki şehir ve köylere gittikleri ekonomik imkanı olmayanların ise halen şehirdeki çadır ve barınma merkezlerinde yaşadıklarını izlenim edindik.

deprem4-2

Tartışmalar devam ediyor

Depremin başından beri tartışılan AFAD ve Kızılay şehirlerin tamamında yardımları koordine ederek tam anlamıyla sisteme hakim durumda. Fakat kurumlar depremzedeler tarafından tartışılmaya devam ediyor.

deprem6-1

deprem7-1

deprem19

deprem20

deprem15

deprem16deprem14

deprem12

deprem11

deprem9

deprem10-1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.