Dik durduk ama diklenmedik

Dik durduk ama diklenmedik
Beylikdüzü KAI (Kars-Ardahan-Iğdır) Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri 'Eğitime ve Mehmetçik Vakfı'na Destek Gecesi'nde bir araya geldi. Gecede konuşan Dernek Başkanı Temel Altıntaş, “Siyaseti derneğimize sokmadık. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanların karşısında dik durduk ama diklenmedik” dedi.

Esenyurt'ta bulunan Kaya İstanbul Hotel'de bir araya gelen dernek gecesinde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Programı Mehtap Enter sundu. Ardından Beylikdüzü KAI (Kars-Ardahan-Iğdır) Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Temel Altıntaş ve yönetim kurulu üyeleri sırasıyla sahneye çıktı. Yönetim kurulunun sahneye çıkmasının ardından Beylikdüzü KAI Başkanı Temel Altıntaş sahneye gelerek söz aldı.

Dik durduk diklenmedik
Derneğe siyaseti sokmadıklarınınn altını çizerek birlik ve beraberlik vurgusu yapan Beylikdüzü KAI Başkanı Temel Altıntaş, “Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olanlar tarihin altın sayfalarında yerlerini alacaklardır. Derneğimiz 2013 yılında hemşerilerimize ve Beylikdüzü'ne fayda sağlamak için kurulmuştur. Sayımız yetersiz olsa da üniversitede okuyan öğrencilerimize burs imkânı sağladık. Dört yıldan beri Sarıkamış Şehitleri'ni anma programına büyük katkı sağladık. Derneğimizde eğitim seminerleri düzenledik, derneğimize ait müzik korosunu oluşturduk, memleketimizdeki bazı okullarımıza yardımlar gönderdik engelli vatandaşlarımıza yardım ettik. Kısacası elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Yaşadığımız sıkıntlar oldu bunları aştık derneğimizi kişisel çıkarları için kullananlara müsaade etmedik. Siyaseti derneğimize sokmadık. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanların karşısında dik durduk ama diklenmedik” dedi.

Gençlerimize unutturmayın
Gençlere tarihimizin unutturulmaması gerektiğini hatırlatan Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Şatır, “Belediye başkanımız Kars Ardahan Iğdır'a bir ziyaret düzenledi. Ülkemizin kurulmasında şehirlerimizde yaşanan tarihi olayların gençlerimize unutturulmaması gerekiyor. Derneğimizin yaptığı çalmışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.

Sıkı sıkı tutunalım
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, “Kars'ın merkeze bağlı bir köyünde dünyaya geldim ve 30 yıl önce buraya geldik. Kars'ın güzelliklerini yaşamadan kendimize Karslı diyemiyoruz. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehit olan askerlerimizi de, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs şehitlerimiz, 15 Temmuz Şehitleri, Afrin'de ddestan yazan şehirlerimizi de huzurlarınızda rahmetle anıyorum. Sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum. Bu tür etkinliklerde sıkı sıkı tutunmamız gerekir. Bizler birbirimize tutunursak büyük başarılara imza atarız” diye konuştu.

Mehmet Okur’dan birlik vurgusu
Derneklerimizin kültürleri yaşatması önemli diyen Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, “Örgütlenmiş toplum güçlü toplumdur. İlçemizde derneklerimiz önemli sayıda. Hemşeri derneklerimizin maksadı vatandaşlarımızın memleketteki kültürü yaşatabilmesidir. Derneklerimizin kültürleri yaşatması önemli. Birlik ve beraber olmak artık çok daha önemli. Dışarıda ve içeride ülkemize saldıranlar var. Ülkemiz bu saldırıları bertaraf edecek güçte. Kahraman mehmetçiğimiz canını vermekten geri durmuyor. Bu gece hem öğrencilerimize hem de askerimize destek amacıyla gerçekleştiriliyor. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.