Dini kullanan din tüccarlığı yapar

Dini kullanan din tüccarlığı yapar
“Bir kuruş bile borcumuz yok ve yüzlerce projeyi hayata geçirdik” açıklaması yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a cevap veren CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, “O hayata geçirdiğini iddia ettiği yüzlerce projeyi gelsin açıklasın bakalım” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yaptığı açıklamalar gündeme damga vurmuştu. Belediyenin borcunun olmadığını ayaklarını yorganına göre uzattıklarını söyleyen Can şu açıklamalarda bulunmuştu: “Ümraniye Belediyesinin de devletin hiçbir kurum ve kuruluşuna 5 kuruş borcu yok. 14 yıldır yüzlerce projeyi hayata geçirdik. Üstelik bunları yaparken de devletin hiçbir kurumuna borçlanmadık. Çünkü ayağımızı yorganımıza göre uzattık.” Bu açıklamanın ardından CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk gazetemize açıklamalarda bulundu. Belediyenin borcu olup olmamasından çok belediyenin kaynaklarının nerelere aktarıldığının önemli olduğunu söyleyen Aktürk, “Ümraniye geneline baktığınız zaman herhangi bir hizmet olmadığı için para harcamasıda çok mümkün görünmüyor” dedi.

Hizmet var da biz mi göremiyoruz?
Gazetemize yaptığı açıklamayla belediyenin borcu olup olmamasından ziyade kaynağın nereye aktarıldığına dikkat çekilmesi gerektiğini söyleyen CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, “Belediyenin borcu olup olmamasından ziyade kaynağın nereye aktarıldığına dikkat çekilmesi gerekiyor. Kaynakların çoğu vakıf ve yurtlara gidiyor. Eğitim adı altında diyanetin çeşitli vakıflarına para aktarılıyor. Yani bütçe oralara gidiyor. Onun için Ümraniye geneline baktığınız zaman herhangi bir hizmet olmadığı için para harcamasıda çok mümkün görünmüyor. O yüzlerce hizmeti gelsin açıklasın bakalım. Hizmeti varda biz mi göremiyoruz. Öyle birşey söz konusu değil” dedi.

Har vurup harman savuruyor
Meclis toplantılarında gündeme geldiğinde hemen hemen her ay gelen gündemin içerisine mutlaka bir vakfa bir bağışı söz konusu diyen Cafer Aktürk, “Aktarılan paralarda az değil. Mesela 29 Mayıs Üniversitesi diyanetin bir vakfına bağlı olarak buranın tüm inşaatları belediyenin kaynakları ile yapıldı ve onlara teslim edildi. Benzeri vakıflara kaynaklar aktarılıyor. Ümraniye geneline baktığınız zaman hizmet söz konusu değil. Ufak tefek birkaç binayı yapıyorsa onun dışında bir hizmeti söz konusu değil. En basiti yine har vurup harman savuracağı 20 bin kişilik bazı yerlerde 40 bin kişilik olduğu söylenilen bir caminin yapaımından bahsediyor yazık bu kaynaklara” diye konuştu.

Cami gibi okulda şart
Ümraniye’de her mahalleye ortalama 2-3 cami düştüğünü camiler kadar eğitime de önem verilmesi gerektiğini söyleyen Aktürk açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ümraniye'de zaten her mahallenin içerisinde neredeyse 2-3'er cami var. Tamam, cami yapılsın ama cami şu anda Ümraniye için acil ihtiyaç değil. Boşu boşuna savurganlık. Evet dini vazifeler için çok önemli ama zaten mevcut camiler dolmuyor ki yeni cami yapasın. İlçe dahilndeki okulların çoğunda ciddi bir şekilde öğrenciler neredeyse üst üste oturuyorlar. Bazı mahallelerde okul olmadığı için ilkokul çağındaki çocuklar uzun yollar yürümek zorunda kalıyor. Onun yerine aslında ihtiyaç olan mahallelere okul yapsa çok daha mantıklı bir hizmet olmuş olacak. Ümraniye'de ortalama sınıflar 40 kişi ama bunun 25-30'a düşmesi lazım.

Dini kullanan din tüccarlığı yapar
İlçeye hizmetten çok vakıflara ve cemaatlere ayrılan paraların siyasi amaçlı olduğunu söyleyen Aktürk, “Bu kadar çok para aktarılmasının asıl amacı cemaaatlerin beslenmesine yönelik olarak bir seçim yatırımı ve toplumu din kisvesi altında sömürmeye yöneliktir. Dini kullanan cemaatler din tüccarlığı yaparlar” dedi. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.