Dolandırıcılara meze etmeyeceğiz

Dolandırıcılara meze etmeyeceğiz
Esenyurt'taki konut mağdurları seslerini duyurabilmek için sürekli eylem yapıyor. Dün de Esenyurt Belediyesi önünde basın açıklaması yapan mağdurlara CHP ve İYİ Parti'den destek geldi. CHP Milletvekili Adayı Özgür Karabat, “Yoksulun tapusunu dolandırıcıya meze ettirmeyeceğiz. Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Esenyurt'ta maket üzerinden konut satışı yapan firmaların mağdur ettiği vatandaşlar dün yine eylem yaptı. Esenyurt Belediyesi yeni hizmet binası önünde bir araya gelen konut mağdurları ilk olarak polis engeliyle karşılaştı. Polis belediye önünde eylem yapılmasına izin vermeyince açıklama binanın hemen yanıbaşında bulunan meydanın belediyeyi gören bir noktada gerçekleştirildi. Ellerindeki pankartlarla birlikte alana gelen mağdurlara CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Taner Bıyık, İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Birol Efendioğlu, CHP milletvekili adayları Özgür Karabat, Zeynel Emre, İYİ Parti Milletvekili Adayı Merrin Hasipoğlu da destek verdi.

Suçumuz paramızı ödemek 
Mağdurlar adına yapılan basın açıklamasında, "7 yıldan beri tek suçumuz parasını ödemek. Belediye başkanı ve yardımcıları ile görüştük. Bazı usuller varmış onları bilemedik ama dürüstçe paramızı ödedik. Sonuçta 7 yıldan beri mücadelemiz ve mahkeme süreçleri devam ediyor. Bu inşaatları başkaları alılor ve bizden yine para istiyorlar. Bir allahın kulu siz paranızı ödediniz demiyor. Biz derdimizi kime anlatacağız. Tek suçumuz boğazımızdan kesip para ödemek. Artık birileri çözüm bulsun" denildi.

Esenyurt'un rüzgarı çalındı
Burada vatandaşlara seslenen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, isim vermeden Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu eleştirdi. "Maket üzerinden konut satıyı yapmaya izni verildi. O maketlerin kurdelelerini de birebir belediye başkanı kendi elleriyle kesti" diyen Gökmen, "Hak sahipleri Esenyurt Belediye Başkanı teminatı ile bu daireleri aldılar. Ama ortada kaldılar. Bizler değişik inşaat firmalarının yarattığı mağdurlarla bir araya geldik. Yeni belediye başkanı atandığı zaman 'ben gayrimenkul uzmanıyım, çözersem bu sorunu ben çözerim' dedi. Biz de madem bu sorun çözülecek başka beklentimiz yok dedik ve takip ettik. Ama 6 aydan bu yana sorunlar çözülmedi. Esenyurt'un 'betonyurt' olduğu ortada. Esenyurt'un rüzgarı çalındı, mağdurlar yaratıldı" dedi. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Taner Bıyık ise "Esenyurt belediye başkanı ve yandaş müteahhitler tarafından mağdur edildiniz sizlerin haklarını koruyacağımıza söz veriyorum" dedi.

Yeşil Esenyurt'u özlüyorum
İYİ Parti İlçe Başkanı Birol Efendioğlu ise "Bu mağduriyet Esenyurt'un en belalı işi. Her mağduriyet bizim sorumluluğumuzdur. Bu konu ile ilgili geçmiş dönemde de üzerine gittim. Ben ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yanınızdayım. Ben yeşil Esenyurt'u özlüyorum. Bununla ilgili gücümüz yetmedi ama millet ittifakı olarak bu konunun arkasında olacağız. Ülkemizde bir mağdur insan kalmayana kadar mücadele edeceğiz. Sizlerle birlikte olursak daha güçlü olacağız" dedi.

Suçu özendirdiler
Daha sonra söz alan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özgür Karabat da Esenyurt Belediyesi'ni suçladı. Karabat, "Esenyurt Belediyesi uygulamaları mağdurlar yarattı. Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yoksulun tapusunu dolandırıcıya meze ettirmeyeceğiz. Önlem almayan kamu görevlileri de suçlu. Suçu özendiren uygulamalar var. Biz arkadaşlarımızla birlikte TBMM'de hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Bu hakkı kimseye yedirmeyeceğiz" diye konuştu.

İhanet edenler sorunu çözemez
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Zeynel Emre, "Esenyurt'ta insanların problemleri var ve sorunun kaynağı olarak bu problemi çözemez. İstanbul'a ihanet edenler bu sorunu çözemez. Bir yerde kamu görevlisi bir yerin açılışını yapıp kurdeleyi kesiyorsa o onun kefaletidir. En başta önceki belediye başkanı ve AK Parti'den bunun hesabını sormak durumundasınız. Şuna emin olun Tüm Türkiye'de her yerde şehircilik anlamında şehirlere ve Türkiye'ye ihanet edenlerden, yetimin hakkını yiyenlerden, vatandaşı dolandıranlardan aldıkları paraları fitil fitil burunlarından getirmezsek bize de CHP'liler demesinler" açıklamasını yaptı.

Savcıları göreve davet ediyorum
İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Merrin Hasipoğlu ise "Bina çöplükleri ile dolandırıldınız ama adalet olmadığı için sonuca ulaşamıyorsunuz. Savcıları göreve davet ediyoruz. Biz yanınızda olacağımıza söz veriyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum