Dönüşü olmayan mesajlar...

Dönüşü olmayan mesajlar...
Beklenmedik bir anda kapıyı çalan bir şansı değerlendirip, bu şansın getirdiği imkanları ile bir yerlere gelenlerin geldikleri o yerlerde kalmama arzularının verdiği dürtünün yarattığı egonun had safhaya ulaştığında hem kendisine, hemde çevresine zarar verdiği bir gerçektir.

Beklenmedik bir anda kapıyı çalan bir şansı değerlendirip, bu şansın getirdiği imkanları ile bir yerlere gelenlerin geldikleri o yerlerde kalmama arzularının verdiği dürtünün yarattığı egonun had safhaya ulaştığında hem kendisine, hemde çevresine zarar verdiği bir gerçektir.
İşte notlarımın arasında kalan bir mesaj ve egonun yarattığı atmosfer ile oy aldığı, hizmete mahkum olduğu halka olduğu gibi bana da cevap veremeyen bir başkanın memleketi adına yapılan bir etkinliği nasıl olur gölgelerim düşüncelerinin gölgesinde kalan dönüşü olmayan ve 10 Eylül'de Ardahan'ın HDP'den destek alıp, CHP'den belediye başkanı olmuş ve İstanbul'da yapılan Ardahan Günlerine inat gibi aynı gün aynı saatte Ardahan'da düzenlenen köprü etkinliğine onay veren Faruk Demir'e yazılmış bir mesaj;
Başkanım Merhaba.
Faruk Başkanım;Bir kaç kez aramama ve mesaj atmama rağmen bana bir dönüş yapmamanız sanki benim bilmediğim ya da anlamadığım bir küskünlük veya kırgınlık var gibi der bana.Varsa öyle bir şey hem üzülür, hemde size karşı hatamın ne olduğunu öğrenmek ister ve ona göre savunmamı yaparım. Olması da doğaldır. Ona da hem bir gazeteci gözüyle yapılan eleştiriler, hem de bilmediğim tutum ve kasti olarak yapılmayan davranışlardan dolayı olmuştur diyerek size hak vermeyi, varsa hatamız düzeltmeye de çalışacağımı bilmenizi         isterim.
Çünkü hepimiz insanız hata yapmak insana mahsustur.
Ancak, ben gerek Hanak Derneği Başkanlığınızda Ankara'da sizi saz çalarken görüp, ilk tanıştığımız da, 'Abi, siyasete atılmalısın' önerimle, gerek Ankara Ardahan Vakıf Başkanlığınız ardından Milletvekili olmanız ve vekillik süresince ve sol bir belediye olmasının verdiği rahatlıkla belediye başkanlığınız süresince ne karşınızda oldum, ne de (belki de) sizin istediğiniz kadar destek olmamış olabilirim.
Ama öncelikle Şehri-Eminimiz olduğunuzun bilinciyle, sanatçı ve benim gibi tv yayınları da yapan Faruk Demir'in beni Ankara'da evinde konuk ettiğini, kaza geçirdiğimde geçmiş olsun dileği ve moral için evime kadar geldiğini ve en önemlisi benim gibi sol orijinli bir kişiliği ile her zaman saygılı ve seviyeli olduğumu bilmenizi rica eder varsa bir bilinmeyen küskünlük, gerginlik, kırgınlığı da bilmek isterim.
Ki, Bu yönde benimde içinde olduğum kişilerle görüşülmeme, işlerini yapmama gibi bir kara listenizin olduğu ve zabıta kanalıyla belediye amirlerine iletildiği yönünde saçma iddialara inanmasam da size olan inancım ve saygımı da bilmenizi, başarılı bir başkan olarak Ardahan'da tarih yazma çalışma ve çabalarınızın yanında olduğumu, olacağımı da isterim.
Yoksa da lütfen öncelikle belediye başkanlığı yaptığınız kentin, (saymaya bilirsiniz) önemli ve etkin bir gazetecisi olduğuna söylenen insanı, hem Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, hem de, 'Güçlü Lobi'iddiasıyla yoluna devam eden Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığı, hem de esnaf bir ailenin ferdi olarak Şehr-i Emini olarak kişisel çıkarlar için değil, Ardahan adına sizi aradığımda, mesaj yazdığımda bana da dönmenizi, sizin gibi benimde çırpındığım Ardahan adına üniversite öğrencilerine burs amacıyla İstanbul'da Serhat Ardahan'ı mızın rakımını andıran ülkenin ve Avrupa'nın en yüksek gökdeleninin 55. katında 21 Eylül'de, akşam saat 19.0'da düzenlediğimiz yemekli mütevazi Ardahanlılar Zirvede başlıklı gecemize şeref vermenizi, 3 Ekim'de resmi açılışını sizinle birlikte yapmak istediğim Ardahan Günlerinin kurdelesini kesmenizi, belediye olarak (tarafımızca yapılacak olan) bir stant açtırıp, çalışmalarınızı anlatmanızı rica eder saygılar sunarım.
Sayın Başkanım;
Bu davetimi hafta sonu geleceğim Ardahan'da da size makamdan elden de vereceğiz. Ama; 21 Eylül ve 3 Ekim programınızı şimdiden yapmanız umuduyla daha önceki kısa mesaj gibi bu uzun mektubu yazdığımı bilmenizi ister, sevgili eşinize selamlarımı iletir, saygılar sunarım.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.