Dört aday tek koltuk

Dört aday tek koltuk
CHP Avcılar İlçe Örgütü'nde başkanlık seçimine iki gün kala, sandıktan kimin zaferle ayrılacağı herkesin cevabını merak ettiği soruların başında geliyor. 4 adayın yarıştığı seçimde; mevcut İlçe Başkanı Erhan Bozan ve rakibi Erdal Nas en güçlü iki aday.

Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Örgütü, iki gün sonra yeni ilçe başkanını ve ilçe yönetimini seçecek. Mevcut Başkan Erhan Bozan'ın tekrar aday olarak gireceği seçimde 3 aday var. Bu isimler; Av. Seher Okşar, Faruk Anıl ve Erdal Nas. 4 adayla girilecek seçimde zafere en yakın iki isminse Bozan ve Nas olduğu konuşuluyor. Okşar'ın, Avcılar'da tanınan bir sima olmasına rağmen güçlü rakipleri karşısında şansı olmayacağı belirtilirken, Anıl'ın ise örgütte bir karşılığı olmadığı söyleniyor.

Eski yardımcı yeni rakip
Seçim için rekabat içine giren Nas ve Bozan ise geçmişteki ilişkileriyle de dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. İlçe Başkanı Bozan'ın yönetiminde yer alan ve örgütten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Nas'ın şimdi ise Bozan'a rakip olması, kulislerde; “Nas'ı birisi mi aday yaptı?” sorusunu gündeme getirdi. Konuyla ilgili iddialara herhangi bir açıklama yapma gereği duymayan Nas, “Benim hiçbir soruya veremeyeceğim bir cevap yok” diyerek gelen tüm eleştirileri göğüslemeye hazır olduğunun da mesajını verdi.

Okşar tanıdık ama karşılığı yok
Bir diğer aday Av. Seher Okşar ise CHP Avcılar İlçe Örgütü içerisinde oldukça tanıdık bir sima olarak dikkat çekiyor. Daha önce CHP İl Örgütü'nde yöneticilik yapan Okşar, Avcılar'da da belediye başkan aday adaylığı için Bozan'la yarışa girmişti. Siyasetle epey içli dışlı olan Okşar'ın ilçedeki mazisi ve tanınırlığının ise kendisine yetmeyeceği iddia ediliyor. Özellikle Bozan'a karşılık Nas'ın da aday olmasının kendisinin başkanlık ihtimalini bir hayli zayıflattığını konuşan partililer; “Okşar'ın maalesef şansı yok” yorumlarında bulunuyor.

Anıl'ı tanıyan çok az
İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan bir diğer isim olan Faruk Anıl ise deyim yerindeyse; “ansızın ortaya çıkan sürpriz bir aday.” Fakat adaylığını açıklamasına rağmen Anıl'ın, örgütten bir karşılık alabilme ihtimali bir hayli zor görünüyor. Aday olmak için gerekli olan 42 delege imzasını toplayıp, toplayamayacağının dahi tartışmalı olduğu belirtilse de Anıl, ilçe merkezinde düzenlediği basın açıklamasıyla adaylığını ilan etmişti. Adaylık açıklamasında en az kitleye hitap eden bir isim olarak da dikkat çeken Anıl'ın, iki gün sonra yapılacak seçimde en zayıf halka olma ihtimali neredeyse kesin gibi.

En güçlü aday Bozan
İlçe Başkanı Erhan Bozan ise CHP'nin yine Avcılar'daki en güçlü adayı olarak göze çarpıyor. Özellikle delegelerle olan ilişkileri, parti içerisindeki ilişkileri Bozan için bir avataj olarak yorumlanıyor. Gerek gençlik kolları gerekse de kadın kolları ile uyumlu bir çalışma içerisinde olan ve ilçe örgütündeki çatlak sesleri azaltan Bozan'ın; seçimden galip ayrılması sürpriz olmaz. Nitekim sosyal medyada da en aktif olan ve en çok sesini duyurmak gayretine giren kesimin Bozan taraftarları olduğu görülüyor. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.