Dünyanın en iyi sesi Büyükçekmece'de

Dünyanın en iyi sesi Büyükçekmece'de
19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde hayranlarıyla buluşan sanatçı Selda Bağcan, coşku dolu anlar yaşattı. Bağcan'ı ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Akgün, “O bana göre dünyanın en iyi sesi” dedi

Türk halk müziğinin usta sanatçısı Selda Bağcan, Dünya Festivaller Birliği tarafından 6 kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde hayranlarıyla buluştu. Kemal Sunal Amfi Tiyatro ve Kültürpak’ı tıklım tıklım dolduran yaklaşık 20 bin kişi usta sanatçıyı dinlerken zaman zaman da sevilen sanatçının seslendirdiği eserlere eşlik etti. Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşan Selda Bağcan, Türk halk müziğinin unutulmaz bestelerini sevenleri için söyledi.

İyi ki ağırladık
Selda Bağcan’ın gerçek bir sanatçı olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünyanın en iyi 81 sesinden biri olduğunu söylense de bana göre o dünyanın en iyi sesidir. Böylesinde değerli bir sanatçıyı bir kez daha Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Başkan Akgün Bağcan’a el yapımı bir çini vazo armağan ederken, Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu’da usta sanatçıya çiçek takdim etti.

Fotoğraf sanatı ihmal edilmedi
Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen “Güler Ertan” 9. Uluslararası Fotoğraf yarışmasının ödül töreni de gerçekleşti. 1123 kişinin katıldığı fotoğraf yarışmasında dünyanın dört bir yanından objektiflere yansımış toplam 8267 fotoğraf yer aldı.

Her fotoğraf bir sanat
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli ayaklarından bir tanesinin Uluslararası Fotoğraf Yarışması olduğunu ve yarışmanın dünyanın en saygın ve en prestijli fotoğraf yarışmalarından bir tanesi olduğunu belirterek şu şekilde konuştu: “Yarışmada dereceye giren tüm fotoğrafçıları kutluyorum. Her fotoğraf ayrı bir sanat değeri taşıyor. Yarışmamıza katılan fotoğrafçılarımız görmek ve bakmak arasındaki farkı objektifleriyle yansıtmışlar. Her fotoğraf ayrı bir bakış açısına sahip.”

YARIŞMAYI KAZANAN İSİMLER
Serbest (Renkli) / Dijital
FIAP Altın Madalya – Andi Abdul HALİL (Endonezya)
FIAP Gümüş Madalya – Muharrem ÜNAL (Türkiye)
FIAP Bronz Madalya – Faruk GAMLIOĞLU (Türkiye)

Serbest (Siyah-Beyaz) / Dijital
FIAP Altın Madalya – Mir-Kian ROSHANNIA (İran)
FIAP Gümüş Madalya – Pedro Luis Ajuriaguerra SAAIZ (İspanya)
FIAP Bronz Madalya – Emel GÜLEY (Türkiye)

Dünyada Dans (Renkli veya Siyah-Beyaz) / Dijital
FIAP Altın Madalya – Oğuz Miraç SÖNMEZ (Türkiye)
FIAP Gümüş Madalya – Huu Hung TRUONG (Vietnam)
FIAP Bronz Madalya – Ahmet Fatih SÖNMEZ (Türkiye)

ATÖLYE BAYRAMI KUTLANDI
19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli ayaklarından olan 'Atölye Bayramı' da bu yıl Her Şey Doğadan Geleneksel El Sanatları Sergisi ile sanatseverden büyük ilgi görüyor. Unutulmaya yüz tutmuş sanatların yeniden canlandırılması ve doğayı sanata dönüştüren zanaatkarların hünerleriyle ortaya çıkan birbirinden özel eserler Kültürpark Kurşunluhan’da sergileniyor.

Çekici bir çalışmalar var
Uluslararası El Sanatları Sergisi kapsamında bu yıl Uluslararası Kök Boya ve Echoprint Çalıştayı gerçekleştiriliyor. Sergide en dikkat çeken çalışmalardan bir tanesi de bitki ve meyve köklerinden kumaş boyamaları yapan Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim görevlisi Mustafa Genç oldu. Hiçbir kimyasal madde kullanmadan yüzde yüz doğal ürünlerle halı, kilim, kumaş ve deri üzerine renklendirmeler yapan Mustafa Genç festivalde yer alan en dikkat çekici çalışmalardan birisini sergiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.