Eğitim camiası birbirine girdi

Eğitim camiası birbirine girdi
Eğitim Bir Sen Arnavutköy İlçe Başkanı Muammer Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ı sendika üyelerini tehdit etmekle suçladı. Dağ'ın intikam duygusuyla hareket ettiğini savunan Erdoğan, "Baskıcı uygulamaları nedeniyle birçok okul müdürü görevinden istifa etmek zorunda kaldı" dedi.

Eğitim Bir Sen Arnavutköy İlçe Başkanı Muammer Erdoğan yaptığı basın açıklamasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ı antidemokratik olmakla suçladı. Dağ'ın, Eğitim Bir Sen üyelerine mobing uyguladığını savunan Erdoğan, "Mehmet Dağ intikam duygusuyla hareket ediyor. 'Dost Meclisi' adı altında yaptığı akşam sohbetlerinde kendisine yakın müdürlerine sendika üyeleri ile ilgili işlem yapmaları için baskı yapıyor" iddiasında bulundu.

Üyelerimizi aşağılıyor
Arnavutköy’de son 4 yılda birçok okul müdürünün baskılar sonucu istifa ettiğini belirten Muammer Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün gittiği her ortamda sendika üyelerini aşağılayıcı konuşmalar yaptığını da sözlerine ekledi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü öncülüğünde düzenlenen  “İnkişaf” programlarında  öğretmen ve öğrencilerin dolgu malzemesi olarak kullanıldığını dile getiren Erdoğan, "Dersten alıkonarak programlara kaç öğrenci ve öğretmen götürüldü? Ders saatlerinde bu programlara katılan öğretmenlerin ders ücretleri hangi yasal dayanakla ödeniyor?" diye sordu.

Yanlışlarını yüzüne söyledik
Eğitim Bir Sen Arnavutköy Temsilciliği olarak yaptığı yanlışları Mehmet Dağ'ın yüzüne söylediklerini belirten Erdoğan, "Ancak hiçbir düzeltme gayreti görmedik. Bizlerin fark ettiği yanlışları üst makamlardaki büyüklerimiz de fark etmiş olacak ki, Nisan 2017 de görevden alındı. Ancak bir şekilde tekrar göreve iade edilen ilçe milli eğitim müdürümüz kendince bizlere bu durumun faturasını keserek, bizlere ve çevremizdekilere, kendince bizlere yakın gördüğü tüm eğitim çalışanlarına zulmetmeye başladı” dedi.

Kendini aklamak istiyor
“Hakkında şu an ciddi ithamların olduğu ve aylardır soruşturması devam eden bir ilçe milli eğitim müdürünün daha öncesinde de görevden alındığını da düşünecek olursak, yapması gerekenin, şikayet edeni bulmak değil, kendini aklamak olduğunu düşünüyoruz” diyen Erdoğan, “Son bir yıldır ve özellikle soruşturmanın başladığı tarihten bu yana zulmünü katlayarak arttıran birinin nasıl bir çırpınış içinde olduğunu yetkililerin insafına bırakıyoruz" diyerek sözlerini bitirdi.

Makamlar ego tatmin yerleri değildir
Devlet makamlarının egoları tatmin yeri olmadığını ifade eden Erdoğan, "Makamının verdiği rahatlıkla yönetimimizdeki ve de bizlere yakınlığı ile bilinen kişileri tek tek odasına çağırttırıp, kendisine kumpas kurduğumuzu söyleyerek, bizleri mahkemelerde süründüreceğini, görevden alacağını, bunların yanımıza kar kalmayacağını ifade ederek tehditler savurmuş ve savurmaya da devam etmektedir. Daha da ileri giderek kendisine yapılanların FETÖ vari kumpas olduğunu ve bunun müsebbibinin bizler olduğunu söyleyerek bizleri o hain FETÖ ile bir kefeye koyacak kadar da haddini aşmıştır. Kaldı ki 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında alanlardan inmeyen, geceler boyu nöbet tutan bizlere ve üyelerimize, bu söylenebilecek en son söz dahi olamaz. Sadece bir geceliğine görev yaptığı ilçedeki nöbete katılan ve onda da resim verme çabası içinde olan ve o tarihten sonra hiç bir vakit aramızda göremediğimiz bu şahsın inancımızı ve samimiyetimizi sorgulamaya asla hakkı olamaz. Bu söylediğinden dolayı kendisini ayrıca kınadığımızın da bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum