Elimizde kapı gibi bir belge var

Elimizde kapı gibi bir belge var
Sarıyer’de yıllardır çözülemeyen mülkiyet sorunununu değerlendiren Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Biz bu meseleyi siyaset malzemesi yapmadan neler yapılması gerektiğini tüm yurttaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Elimizde devletin verdiği kapı gibi bir belge var” dedi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve teknik ekibi vatandaşları 3194 sayılı İmar Kanunu’na ilave edilen geçici maddenin Bakanlar Kurulu’ndan geçmesiyle gündeme gelen imar barışı konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. Başkan Genç ve ekibi ‘imar barışı’ toplantılarına dün Poligon Mahallesi ile devam etti. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda gerçekleşen toplantıya mahalle sakinlerinin yanı sıra Poligon Muhtarı Hasan Kılıçöz, dernek ve STK temsilcileri de katıldı. ‘İmar barışı’ hakkında halkı bilgilendiren teknik ekip merak edilen soruları yanıtladı. Programda, ‘İmar Barışı’nın başvuru aşamasında neler yapılması gerektiği, kanunun kapsamı ve eksiklikleri gibi konular masaya yatırıldı. Yasa hakkında vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Genç, “Biz bu meseleyi siyaset malzemesi yapmadan neler yapılması gerektiğini tüm yurttaşlara anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Siyaset malzemesi olmasın
‘İmar Barışı’ kanununun ciddi eksiklikler barındırdığını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sıkıntılı bir durum var. Biz bu meseleyi siyaset malzemesi yapmadan neler yapılması gerektiğini tüm yurttaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü sizlerin ne yapmanız veya ne yapmamanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Elimizde devletin verdiği kapı gibi bir belge var, Tapu Tahsis Belgesi. Bu belgenin geçerli olup olmadığıyla alakalı birçok sansasyon var ama bu belgeler geçerli. Biz 2981 sayılı yasaya istinaden Ayazağa’da 100’e yakın vatandaşımıza tapularını verdik. Hedefimiz bunu yapmak. Bugüne kadar hiçbir belediye, hiçbir belediye başkanı, hiçbir yönetici bu tür bir girişimde bulunmadı. Biz Sarıyer Belediyesi olarak, Belediye Meclisi olarak arkadaşımızın üstün çabalarıyla hazırlanması gereken ıslah imar planlarını hazırladık ve bunları Belediye Meclisimiz’den geçirerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Üzerinde bizim oturduğumuz bu toprakların tapu tahsis belgelerini tapuya dönüştürmek için her türlü girişimi yaptık” dedi.

Çözüm istiyoruz
Başkan Genç, “İmar Barışı diye bir kanun çıktı. Tüm mahallelerde pankartlar asıldı. Ama bu yasa tapu tahsis belgesinin bize sağladığı avantajların binde birini bile sağlamıyor. Yasanın hiçbir yerinde tapu kelimesi geçmiyor. Bir satıştan bahsediliyor ama bu satışın nasıl gerçekleştiği konusunda hiçbir bilgi yok. Siz İmar Barışı’na başvurmak isterseniz sadece binanızı kaydettireceksiniz ve bir belge alacaksınız. Ama Tapu Tahsis Belgesi bahçenizi de ölçüyor. Yani bahçenizi de alacaksınız. İmar Barışı yasasında net olmayan birtakım konular var. Biz sizlerinde katıldığı bir toplantı istiyoruz, sizlerle beraber bir çözüm bulmak istiyoruz. Bu belge ile evinize tadilat yapma imkanınız yok, yıkıp yeniden yapma imkanınız yok.Şuan yaptıklarınız hak olarak verilmeyecek. Yasada belgenin kentsel dönüşüme kadar geçerli olduğu yazıyor. Yani kentsel dönüşüm söz konusu olduğunda belgenin hiçbir önemi kalmıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.