Eller kırılsın demekle olmuyor

Eller kırılsın demekle olmuyor
Bakıcısıyla birlikte öldürülen Rukiye Balcı, tezgah açtığı Beylik Pazarı'nda anıldı. CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Üyesi Çiğdem Çoker, “Kadınlarımıza kalkan eller kırılsın demekle iş bitmiyor. Devlet çıkaracağı yasalarla alacağı önlemlerle daha da caydırıcı olmanın çarelerini bulmak zorundadır” dedi

büyükçekmece’de aynı evde yaşadığı yabancı uyruklu erkek bakıcısı ile birlikte başlarına sert bir cisimle vurularak öldürülmüş halde bulunan Rukiye Balcı, üretiği ürünlerini satışa sunduğu Beylik Pazarı'nda bir basın açıklaması ile anıldı. CHP Beylikdüzü Kadın Kolları ve Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanlığı ile ortak olarak düzenlenen basın açıklamasında kadın cinayetleri protesto edildi.

Kadınlara değer verilmiyor
Rukiye Balcı'nın çevresine ve insanlara büyük katkısının olduğunu söyleyen CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Üyesi Çiğdem Çoker, "Bir kadın düşünün devletin zamanında bağışladığı 10 dönüm arazide tarım yapıp diğer kadınlara istihdam sağlamış. Rukiye Balcı hunharca katledilerek aramızdan maalesef koparıldı. Emniyet güçleri bu cinayeti çözmek için vargücüyle ile çalışıyor. Ancak sebebi ne olursa olsun bir kadının daha cinayete kurban gittiği gerçeğini değiştirmeyecek. Ülkemizde maalesef kadınlara gereken önem ve değer verilmemektedir. Kadın ikinci sınıf insan muamelesi görmektedir. Ülkemizde kadın cinayetleri o kadar vahim hale geldi ki ne zaman gazete okumaya kalksak veya haberleri izlemek istesek mutlaka bir kadın cinayetinin haberi ile karşılaşıyoruz" dedi.

Kadına şiddeti kınıyoruz
"Şiddet sanki bir normal yaşam davranışıymış gibi devam ediyor" diyerek sözlerini sürdüren Çoker, "Kadınlarımız kutsaldır, kadınlarımıza kalkan eller kırılsın demekle iş bitmiyor. Öncelikle kadınlara yönelik her türlü şiddetin hukuksal bir sorun olarak kabul edilmesi şarttır. Devlet çıkaracağı yasalarla alacağı önlemlerle daha da caydırıcı olmanın çarelerini bulmak zorundadır. Kadınsız bir dünya cehenneme döner. Sonuç olarak hayatın her alanında kadınlara hak ettiği değer verilmelidir. Katledilen sevgili Rukiye Balcı ve yardımcısının nezdinde kadına şiddeti bir kez daha nefretle kınıyoruz. Rukiye Balcı ve yardımcısına Allah'tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz" diye konuştu.

Kimsenin kimseye hayrı yok
Özellikle kadınların birbirine sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Necla Türkoğlu ise "Gerçekten çok üzgünüz ve kızgınız. Keşke Rukiyemiz bugün burada alışveriş ederken onun güzel yüzünü, gülen yüzünü görürken toplanmış olsaydık. Ama ne ona ne bize bu şans verilmedi üzgünüz. Çok değil ilk gençlik yıllarınızda eşleri ölen kadınlar özel koruma altına alınırlardı komşuları tarafından. Günlerce yemek taşınırdı evlerine ve oturur düşünürdük bu kadın kendisinin ve ailesinin hayatını ne şekilde devam ettirecek diye. Ama maalesef bunların hiçbiri yok. Kimsenin kimseye hayrı yok. Keşke o değerlerin yüksek olduğu dönemlerde Rukiye ablamızı tanımış olsaydık keşke el verseydik. Onun yalnız yaşamasına ve böyle bir vahşetle karşı karşıya kalmasına asla izin vermeseydik. Özellikle kadınların birbirine sahip çıkması gerekir bu acıyı burada bırakıp gitmeyelim şiddete uğrayan o kadar çok kadınımız var ki. Bizim bu konuda duyarlı olmamız ve başkarını kurtarma noktasında adım atmalıyız" şeklinde konuştu.

Sözün bittiği yerdeyiz
Basın açıklmasına katılan CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi ise, "Sözün bittiği yerdeyiz. En çok kadın cinayetine emekçiler kurban gidiyor. Burda da emeğini nasırlı elleri ile ortaya koyan insanlar bunun bedelini ağır ödüyor. Sözün bittiği noktadayız. Herkes duyarlı olmalı. Ben aileye birkez daha sabır diliyorum" dedi. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.