Emek varsa huzur olacak

Emek varsa huzur olacak
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 1 Mayıs öncesinde TÜM-BEL-SEN üyeleriyle ve belediye çalışanlarıyla bir araya geldi. İşçinin alın teri kurumadan hakkını alması gerektiğini söyleyen Çalık, “Emek huzurlu değilse huzurlu iş üretemezsiniz. Emeği üreten insanların huzurla çalışması lazım. İyi emeğin karşılığını alıyor olmaları lazım” dedi.

TÜM-BEL-SEN üyeleri ve belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. DİSK Şube Başkanı Adil Çiftçi'nin de kendisine eşlik ettiği Çalık, Beylikdüzü'ndeki işçilerin tamamının mutlu ve huzurlu bir şekilde çalışabilmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Çalık, “Beylikdüzü için çalışıyoruz. Beylikdüzü'nün daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışıyoruz. Bugüne kadar sendikamızla, sendika temsilcilerimizle, vatandaşımızın menfaati için çalıştık. İşçilerimizin de alınteri haklarını alması için mücadele ettik. Bugüne kadar alınteri dökerken hayatını kaybeden işçilerimizi de rahmetle anıyorum. Emek huzurlu değilse millete huzurlu iş üretemezsiniz. Emeği üreten insanların huzurla çalışması lazım. İyi emeğin karşılığını alıyor olmaları lazım. Mutlu bir Beylikdüzü ve İstanbul istiyorsak, mutlu bir Türkiye'de yaşamak istiyorsak işçilerin emeğinin hakkını almasını sağlamamız gerek” dedi.

Sorumluluk omuzlarımda
Beylikdüzü'ne karşı sorumlu olduğunu anlatan Çalık, “Beylikdüzü'nde 350 bin insanımızın sorumluluğunu omuzlarımda hissediyorum. Yaklaşık bin 800 çalışanımızla birlikte bu sorumluluğu hissetmemiz lazım. Tabii ki alınteri karşılıksız kalmayacak, alınteri kurumadan karşılığı verilecek. Bugüne kadar hiç aksaklık yaşamadık. Tabii ki Türkiye zor günlerden geçiyor, zorluklarla mücadele ediyoruz. Az önce sendika başkanımızın söylediği gibi bu manzarayı biz yapmadık işçi kardeşlerimiz yapmadı dolayısıyla bunun faturasını kimse işçiye, emekçiye ödetemez. Ama hepimizin bu vatana borcu var. Hep birlikte omuz omuza bu borcu ödeyeceğiz. Sosyal demokrat bir belediye olarak biz her zaman çalışma arkadaşlarımızın huzurla çalışması için gayret edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.