Emrinizdekilere talimat verin!

Emrinizdekilere talimat verin!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, hakkında yaptığı açıklamalara cevap veren Murat Hazinedar, “Madem ki; hakkımda karar verdiniz ve bunu aleni mikrofonu elinize alıp her yerde bas-bas bağırıyorsunuz, o zaman; emriniz altındakilere talimat verin!” çağrısında bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sayın Kılıçdaroğlu, hırsızlık yapan 2 belediye başkanını görevden aldığımız için bize teşekkür etmesi lazım. Gitsin Beşiktaş’a sorsun. Beşiktaş’ı adım adım gezdik, bir kişi ‘bu belediye başkanını neden görevden aldınız’ demedi" açıklamasını yapmasına Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'dan cevap geldi. Soylu'ya, "Yanlış bilgilendiriliyorsunuz. Ancak unutuyorsunuz; bu makamlar gelip geçici. Ben bu memleketin evladıyım, gidecek yerim yok ve kaçacak halimde yok!" diye seslenen Hazinedar, "Madem ki; hakkımda karar verdiniz ve bunu aleni mikrofonu elinize alıp her yerde bas-bas bağırıyorsunuz, o zaman; emriniz altındakilere talimat verin! Hiç şova gerek yok, sabahın 5’lerinde evlerden gözaltı yapma gibi çirkin görüntülerin oluşmasına tevessül edeceğinizi bu konuşmalarınızdan anlıyorum" açıklamasını yaptı.

Bu duruma bir son verilsin!
Soylu'ya, "Talimatınızı verin gerekli gördüğünüz her makama!" çıkışını yapan Hazinedar, "Belediyeye gönderip, 10 ay her yeri didikleyip, bütün münafıkların ifadesini alıp, bana tek bir soru sormadan o raporları düzenleyen müfettişlere karşı kullandırtılmayan savunma hakkımı, savcılar nezdinde kullanacağım günün gelmesini bugüne kadar beklemiş isem de oluşturulan bu tezvirat ortamında artık şüyu vukuundan beter hale gelmiş bu duruma bir son verilsin! Sadece hukuk işlesin, buna müsaade edin! Neyse suçum ve ne ile suçlanıyorsam, hakkımda İçişleri Bakanı’nın kararı da bu şekilde kesinleşmişken, artık Sayın Savcılar savunma hakkımı kullanmama izin verirler sanıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı’na mektup 
Açıklamasının sonunda vatandaşlara hitap eden Hazinedar, "Haklılığımdan aldığım güçle ve Allah’ın yardımıyla gerçeklerin geç de olsa ortaya çıkacağını bilmenin gönül rahatlığı içerisinde olduğumu bilmenizi isterim. Sayın Cumhurbaşkanı’na bir mektup gönderdim. Her kelimesinin doğruluğuna Allah şahittir; ulaştırdılar mı bilmiyorum. Ama o mektubu okuduktan sonra bana yapılan kumpasa hala inanmıyor ve/veya benim yaşadıklarımı siyaseten değil hukuki olarak inceletmiyorsa vebali boynunadır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.