En büyük engel engellenmek

En büyük engel engellenmek
Büyükçekmece Belediyesi engelli çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Belediye Başkanı Akgün, “Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmaları için tüm gücümüzle çalışıyoruz. En büyük engel engellenmektir” dedi.

Engelli çocuklar Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde doyasıya eğlenmenin tadını çıkarttı. Engeller sevgiyle aşılır sözüyle bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Engelli çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tabii ki de unutmadık. 23 Nisan tüm çocuklarımızın bayramı. Engelli yavrularımız için bu güzel günde Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenledik. Engelli vatandaşlarımızın ötekileştirilmemeleri ve topluma kazandırılmaları için tüm gücümüzle çalışıyoruz. En büyük engel engellenmektir” dedi.

Engel tanımadılar
23 Nisan gününde şarkılar söyleyerek çeşitli aktivitelere katılan engelli çocuklar kahkahalarla dolu mutlu bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. Hazırladıkları gösterileri hiçbir engel tanımadan ailelerine sunan engelli çocuklar izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Vefa için yürüdüler
Büyükçekmece'de bir başka etkinlikte Çanakkale için gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve gaziler Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümü anısına 57. Alay Vefa Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediyesi ve Kolordu Komutanlığı tarafından 1994 yılında başlatılan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen 57’inci Alay     Yürüyüşü bu yıl da Çanakkale ruhunu en iyi şekilde temsil etti. Büyükçekmece Belediyesi’nin bu geleneğinin hiçbir zaman değişmeyeceğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çanakkale Savaşı’nın ruhunu tam anlamıyla hissetmek istiyorsanız 57. Alay Yürüyüşüne katılmanız gerekiyor. Çanakkale Savaşı’nın canlandırmalarını gördükçe duygu dolu anlar yaşıyoruz.Atalarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.