En büyük miras Cumhuriyet'tir

En büyük miras Cumhuriyet'tir
Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda konuşan Belediye Başkanı Cem Kara, “Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet’te, egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” dedi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nu Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Resepsiyona Çatalca eski Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çatalca Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Binbaşı Gökhan Sunman, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Komutanlar, Çatalca Eski Belediye Başkanı İsmail İp, sanat ve spor dünyasının önde gelen isimleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Halk uyanışa geçti
Resepsiyonda konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Toprak, kanla yoğrulmuşsa, bedeli canla ödenmişse adı vatandır. Vatan dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Yıl 1915, 1. Dünya Savaşı, Osmanlı Devleti dünyanın en büyük devletleriyle mücadele ediyor. İngiltere, Fransa, Avustralya ve de beraberinde getirdikleri binlerce sömürge askeri Osmanlı’nın kalbine giden boğaz yoluna pençelerini uzattılar. Amaçları İstanbul’du. İstanbul alınırsa; Osmanlı tarihe karışacak ve Türk Milleti bu topraklardan atılacaktı. Evet, geldiler ama gelenleri karşılayan asil ruh; öyle bir ruhtu ki ben esir yaşamaktansa; özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhuydu. Çanakkale’de yokluk varlığı, özgürlük sömürgeyi yenmişti. Fakat; biz düşmana Çanakkale’de geçit vermektense, müttefiklerimiz yenildiği için yenik kabul edildik. Vatan topraklarımız işgal edildi. Mustafa Kemal Anadolu insanını düşmana direnişe çağırmak için Samsun’a hareket etti ve şehir şehir, dalga dalga halk uyanışa geçti" dedi. 

95 yıl önce meşale yakıldı
19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele'nin, Türk Milleti’nin inanç ve azmi sonucunda başarıyla sonuçlandığını dile getiren Kara, "29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyet Devleti kurulmuştur. 95 yıl önce bugün yakılan meşaledir Cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir Cumhuriyet. Cumhuriyet Laiktir. Cumhuriyet, bir halkın özlemidir. Artık savaşlardan yorulmuş, yoksul ve viran kalmış, ülkesinde yurtta barıştır, dünyada barıştır Cumhuriyet. Cumhuriyet emektir alın terinden akan. Namusuyla kazançtır, hiç kimseye el açmadan. Ülkemizde dört bir yandan Cumhuriyet demir ağlardır. Bütün ülke kalkınmasıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

Ben Cumhuriyet aşığıyım
"Ben bir Cumhuriyet aşığıyım. Bu yüzden Atatürk’ten yanadır hep sözlerim" diyen Kara, "29 Ekim 1923 tarihinde Atatürk’ün 'Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet’te, egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Devlet yönetimi sınıfların, kişilerin, ailelerin veya bir zümrenin eline bırakılamaz. Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Cumhuriyet’in en büyük erdemi Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte, ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur" açıklamasını yaptı.

Yaşasın Cumhuriyet!
Başkan Kara sözlerini, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Yılı kutlu olsun. Ve son olarak diyorum ki; Cumhuriyeti bilmek yetmez; öğretmek gerek, Cumhuriyet’i sevmek yetmez; sevdirmek gerek, Cumhuriyet’i yaşamak yetmez; yaşatmak gerek, Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.