En güzel örnek Çanakkale’dir

En güzel örnek Çanakkale’dir
Bağcılar Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yılında Çanakkale Savaşı'nda yaşanan direniş öyküsünü anlatan '18 Mart 1915 Platosu'nun açılışını yaptı.

Toprakla oluşturulan cephelerde aralarında 6 metrelik mesafe bulunan siperlerle yaşanan savaş birebir canlandırıldı. Oyunda temsili olarak toplar, tüfekler ve atlı süvariler yer aldı. Platoda Çanakkale Savaşı’ndan günümüze ulaşan savaş malzemeleri de sergilendi.Törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Gelecek nesiller için bizim en güzel örneğimiz Çanakkale'dir" dedi.

Mehmetçik destan yazdı
Çanakkale'de ecdadın her yönüyle destan yazdığını vurgulayan Çağırıcı, "Bayat ekmekler ve hoşaf suyuyla karınlarını doyururken yanlış anlaşılmasın diye taze ekmekleri yaralı düşman askerlerine veren Mehmetçik orada destan yazmıştır. Bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyoruz. Geleceğe aktarılacak ve kıyamete kadar baki kalacak o destan, inşallah gelecek nesillere de örnek olacaktır" ifadelerini kullandı. Çağırıcı, "Bugüne kadar Bağcılar'dan 150 bin hemşerimiz Çanakkale'ye rehber eşliğinde gidip oraları gördü, yaşadı. İlçemizde Çanakkale ile ilgili panoramik müze inşa ettik. İnşallah yeni süreçte de çok daha güzel projelerle ecdadımızın izinde, nesiller boyu aktarılacak güzel eserler bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.