En leziz yarışma

En leziz yarışma
Silivri’de bu yıl 57’ncisi düzenlenen Yoğurt Festivali’nin gelenekselleşen Yoğurt Mayalama Yarışması düzenlendi. Hünerli ellerin yarıştığı etkinlikte 60 yaşındaki Şaziment Çevik birinci oldu. Çevik, “Evde yapılan yoğurt en sağlıklısı” diye konuştu

‘Yoğurduna Renk Kat’ sloganıyla düzenlenen 57. Silivri Yoğurt Festivali renkli yarışmalara sahne oluyor. Silivri yoğurdunu tanıtma ve ilçede ekonomik ve sosyal canlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen festivalin gelenekselleşen Yoğurt Mayalama Yarışması yapıldı. 22 katılımcı en güzel Silivri yoğurdu için kıyasıya yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini Silivri Kent Konseyi Üyesi Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Sarı Ev Yemekleri’nden Zerrin Otman, İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Haydar Şahin, Şef Şefika Günyel, Beykent Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Selma Keçeci yaptı. Yarışmada birinci Şaziment Çevik, ikinci Mehtap Efe, üçüncü Irmak Tezeller oldu. Birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye ise 500 TL’lik hediye çeki takdim edildi.
İnanılmaz özelliği var
Yoğurdun vitamin ve mineraller açısından son derece besleyici bir besin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Yoğurdun inanılmaz bir özelliği var. 1 porsiyon yani 1 kase kadar tükettiğinizde günlük protein, karbonhidrat ve yağ tüketimi açısından inanılmaz dengeli beslenmiş oluyorsunuz. Mide bağırsak sisteminizi kontrol altına alıyorsunuz. Mesela bir hastalığınız söz konusu ise bunu kontrol edebiliyorsunuz. Sindirim sisteminize faydasının yanı sıra kan dolaşımını da rahatlatıyor. İskelet sisteminizi güçlendiriyor ve güneş ışınlarıyla birlikte tükettiğiniz andan itibaren ciddi anlamda kalsiyum emilimi sağlıyorsunuz” dedi.
Maya saf olmalı
Yarışmada birinci olan Şaziment Çelik ise çocukluğundan bu yana yoğurdunu mayaladığını belirterek kaliteli bir ev yoğurdunun püf noktalarını şu sözlerle paylaştı, “Yoğurdun ısısı ve mayasına dikkat etmek gerekiyor. Ben yoğurdumu manda sütüyle mayaladım. Sütün çok fazla sıcak olmaması gerekiyor. Mayayı da süte ölçülü şekilde kullanırsanız kıvamında bir yoğurt elde edersiniz. Bakkalda satılan yoğurdun mayası değil saf yoğurt mayası ile yoğurtlarını yapmalılar.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.