Engeller sevgiyle aşılır

Engeller sevgiyle aşılır
“Engeller sevgiyle aşılır” diyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir arada geçirdi

Çatalca Belediyesi “Sevgi Günü” etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel programlar düzenledi. Bu etkinliklerden biriside engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen yemek programı oldu. Herkesin bir engelli adayı olduğunu ve engellilerin toplumdan ayrı tutulmaması gerektiğini her fırsatta dile getiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu anlamlı ve özel günü engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile birlikte geçirdi. Çatalca’nın birçok mahallesindeki evlerinden belediye görevlilerince araçlarla alınan engelli vatandaşlar, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın “Engeller sevgiyle aşılır” sözünü yaşadıkları mutlulukla gözler önüne serdi.

Gönlünüzden sevin
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara programda yaptığı konuşmada, sevgililer gününün önemine değindi. Kara, “Anneler günü var, babalar günü var, başka günler var. Bugün de 14 Şubat Sevgililer Günü ilan edilmiş. Diyeceksiniz ki; ne anlamı var bu günün? Ama sevmek önemli bir kavram. İnsan en yakınından başlayarak eşini sever, annesini sever, babasını sever, kardeşlerini sever, evladını sever, lkesini sever, vatanını sever, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sever, Cumhuriyet'i sever, bu toprakları sever. Onun için; eğer gönlünüzde sevgi varsa, sevmeyi bilmek varsa her şeyi seversiniz” dedi.

Evladım gibi seviyorum
Engelli yurttaşların kendisinin bir parçası olduğunu ve evladı gibi çok sevdiğini anlatan Kara, “Engelli kardeşlerimiz; Onlar bizim bir parçamız, onlar bizim canımız, onlar bizim evlatlarımız. Bakın değerli anneler, değerli babalar bir konuda düşünmeye sevk etmekistiyorum sizleri. Bugün eliniz ayağınız tutuyor, çocuklarınıza bakabiliyorsunuz. Ama bir düşünün 10 sene sonra, 20 sene sonra eliniz ayağınız tutacak mı? Bu çocuklara bakabilecek misiniz? Kim bakacak bu çocuklara? Devlet bir takım yardımlar yapıyor ama bunlar yeterli değildir. Olması gereken en önemli şey; çocuğa bakmakla yükümlü olan annenin veya babanın sigortalı olmasıdır. Çünkü sizler en ağır işçilersiniz. Dolayısı ile evde engelli çocuğunuz olduğu zaman işe gidemiyorsunuz, işten bir gelir elde edemiyorsunuz. Bunun için mutlaka yapılan yardımın yanında sigorta konusu düşünülmelidir. Buna çok ihtiyacınız var” diye konuştu.

Engellileri bağrımıza basalım
Çatalca'da her zaman engellileri düşünerek hareket ettiklerini de kaydeden Kara, “Bugün güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bir takım şeyler yapılıyor ama bunlar engelliler adına yeterli değil. Daha fazlasını istemek sizlerin hakkı. Türkiye'nin nüfusu 83 milyon. Bunun %10'u engelli. Bunu unutmayalım. Engellileri sevelim, sayalım, bağırlarımıza basalım. Onları evin bir köşesinde, herkesten gizleyerek tutmayalım. Okulları var, olabildiğince okullara götürelim, eğitim almalarını sağlayalım. Çünkü onların da kendilerini geliştirme hakları var. Bu mutlu günde bizlerle beraber olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Afiyet olsun” dedi. Programın sonunda organizasyondan ayrılan engelli kardeşlerimiz, yine Çatalca belediyesi'nin araçları ile evlerine bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.