Engellilerin farkında değiller

Engellilerin farkında değiller
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını ağırlayan Engelsiz Siniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, “Ne yazık ki engellilerin farkında olmayan insanlar var. Engellilere karşı nasıl davranılması gerektiğini yine toplumumuza en iyi biçimde basın yolu ile anlatabiliriz” dedi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını Gürpınar'da bulunan Aruna Cafe'de ağırlayan Samyeli Özel Eğitim Kurumları Kurucusu Bahattin Demir basın mensuplarına teşekkür ederek çeşitli açıklamalarda bulundu. Bahattin Demir, "Bugün sizin gününüz ve bu özel gününüzü kutluyorum. Bence yerel basın ulusal basından daha önemli. Sizler ilçelerimizin beldelerimizin nabzını tutan basın mensuplarısınız. Halka ne kadar bilgi ulaşırsa, eminim ki o ilçelerin kalkınması eksikliklerin görülmesi açısından daha iyi olur. Engellerin farkında olmayan insanlar var ne yazık ki. Engellilere karşı nasıl davranılması gerektiği yine toplumuza en iyi biçimde basın yolu ile anlatılabilir" dedi.

Engellileri topluma kazandırmalıyız
Aynı zamanda  Engelsiz Siniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı'da olan ve basın mensuplarının yayın organlarında engellilere daha çok yer vermesi gerektiğinin altını çizen Bahattin Demir, "Vakıf olarak bizim en büyük amacımız kişiyi topluma kazandırabilmektir. Bu kardeşlerimizin eğitim ve yaşam kalitesinin artmasını istiyoruz. Engellilerimizin yaşam ve eğitim adına daha iyi hizmet alabilmeleri için çalışıyoruz. İnsanlarımız artık engelli insanı tanısın bilsin istiyorum. Otobüste engelli insanlara yer vermeyenler bile var. Maallesef bunun gibi bir çok acı durumlada karşılaşıyoruz" dedi. Demir, basın mensuplarının yayın organlarında engellilere daha çok yer vermesi gerektiğinin altını da çizdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.