Erdal Nas: Başkanlıktan vazgeçmek yok

Erdal Nas: Başkanlıktan vazgeçmek yok
CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Erdal Nas, başkan seçilmesi durumunda görev süresi olan iki yıl boyunca ilçe başkanlığını sürdüreceğini ve belediye başkan adayı olmayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Örgütü'nde seçime 4 gün kala ilçe başkanlığı için verilen yarış da iyice ısınıyor. Mevcut İlçe Başkanı Erhan Bozan'ın ardından adaylığını açıklayan Faruk Anıl ve Seher Okşar'ın sonrasında Erdal Nas da ilçe binasında düzenlediği toplantıyla adaylığını resmen açıkladı. Nas'ın basın açıklamasına CHP'li Avcılar Belediye Meclis Üyeleri; Handan Kantar, Mahir Doğan, İsmail Algül, Cafer Çadırardıç ve Özkan Alıntaş da katılan isimler arasında yer aldı. Avcılar'da parti için hizmet etmeye ve zafer için mücadele etmeye kararlı olduğunu belirten Nas, başarıdan başka hiçbir şey düşünmediklerini ifade etti.

İki yıl beraber çalıştık
Nas'ın adaylık açıklamasına katılara kendisine başarılar dileyen İlçe Başkanı Erhan Bozan da kısa bir konuşma yaparak Nas'ın yarışa renk katacağını söyledi. Bozan, “Benim de iki yıl beraber çalıştığım örgütten sorumlu başkan yardımcılığını yürüten genç ama deneyimli sayın Erdal Nas'ın basın açıklamasına katılan herkese hoşgeldiniz demek isterim. Biz kendisiyle aynı kurulda görev yaptık bugün de aynı kurul için yarışmak varmış. Olur tabi bu bizim demokrasi anlayışımızın bir göstergesi. Delegeler oyunu kullanır, CHP'de seçimler yapılır. Gerçek bir seçim yapacağız. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

2019 kritik bir yıl
Bozan'ın ardından konuşan Erdal Nas da, CHP için sorumluluk almaları gerektiğini belirterek bu amaçla aday olduğunun altını çizdi. 2019 yılında Türkiye'nin 3 tane seçim süreci yaşayacağını da kaydeden Nas, “Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin yüzüncü yılına yaklaşırken bir başkanlık yönetim şekliyle tek adamlığa doğru gidiyoruz. AKP'nin dayattığı bu tek adamlığa karşı 2019'da da aynı mücadeleyi vermek zorundayız. İşte bugün bizlere düşen görev de sonuna kadar mücadele ederek yeniden parlamenter sisteme dönüşü sağlamaktır. Yoldaşlığın çok önemli hale geldiği beraberliğin meydanlarda sokakta olması gerektiği günler yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte kadromuz örgütümüz toplumsal dinamiklerle iç içe olacaktır” dedi.

Yandaşlık değil yoldaşlık
Parti içi birlik beraberliğin önemine de değinen Nas, herkesin birbiriyle uzlaşı içerisinde yol alması gerektiğini vurguladı. Nas, “Tahakküm değil dayanışma, yandaşlık değil yoldaşlık anlayışıyla yola çıktık sizlerin desteğini yanımda hissetmekten büyük gurur duyuyorum. 2019'da yapılacak olan 3 seçim var. Avcılar'da da doğru düşüncelerle yola çıkmalıyız. Genç bir kardeşiniz olarak kadınlarımızla, gençlerimizle başarı için çalışacağız. Örgüt olarak bunu kazanacağımızı biliyorum. Birleştirici ve bütünleştirici bir güç olarak yol alacağız. CHP'den edindiğimiz tecrübelerle geleceğimiz için imza atmak istiyoruz. El ele kol kola omuz omuza aynı amaç için birlikte çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Aday olmayacağım
İlçe başkanı olması durumunda 2 yıllık görev süresi boyunca sadece ilçe örgütüne hizmet edeceğinin sözünü de veren Nas, şu ifadeleri kullandı; “İlçemizin kadro yönetimine büyük iş düşüyor. Şahsım olarak ifade ediyorum ki görev sürecim içinde ne belediye meclis üyeliğine ne belediye başkanlığına aday olmayacağım. İki yıl boyunca bir bütün ve tek güç olarak mücadele edeceğiz. CHP'nin bayrağını iktidara taşıyacağız. Huzurlarınızda bunun sözünü veriyorum. İşte bu istek ve arzuyla sizlerden aldığım güç sevgi ve inançla CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'na aday olduğumu ifade etmek istiyorum.”

erhan bozan erdal nas

Dostluk pozu
Nas'ın adaylık açıklamasında dikkat çeken bir başka detay ise     İlçe Başkanı Erhan Bozan'la verdiği poz oldu. Nas'a başarılar dileyen Bozan, açıklamasının ardından Tahtakale Mahallesi'ndeki bir programdan ötürü ayrılması gerektiğini belirterek ilçe merkezinden çıkmaya hazırlandı. Gazetecilerin “Beraber bir fotoğraf alalım” ricası üzerine geri dönen Bozan, rakibi Erdal Nas'la beraber objektiflere poz verdi.  ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.