Erguvan Festivali mutluluk verecek

Erguvan Festivali mutluluk verecek
Birbirinden farklı renkleri, tarihi ve doğasıyla İstanbul’un saklı cennetlerinden Çatalca’da 19. Erguvan Festivali görkemli bir açılış töreniyle başladı “Çatalca’nın Değerleri ile Buluşuyoruz” teması ile bu yıl 19'uncusu düzenlenen Erguvan Festivali'ne ilişkin konuşan Başkan Cem Kara, “Umuyorum ki başarıyla erçekleştireceğimiz bu festival tüm halkımıza mutluluk verecektir” dedi

Festivalin resmi açılış töreni Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Törene, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Askerlik Şube Başkanı Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Örcünlü 12. Muhimmat Bölük Komutanı Binbaşı Gökhan Sunman, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti İlçe Başkan ve Üyeleri, Şehit aileleri, Çatalca Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluş amir ve personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Çatalca'yı kucaklıyoruz
Festivalin başlamasında önce kısa bir konuşma yapan Başkan Cem Kara, Erguvan Festivali'nde her yaştan vatandaşın ilgi duyabileceği etkinlikler bulunduğunu ifade etti. Başkan Kara: "Sayın Kaymakamım, çok değerli Milletvekilim bugün burada, ikinci kez Ulu Önderimiz huzurunda toplandık. Bu kez toplanmamızın amacı; her yıl Çatalca Belediyemiz tarafından düzenlenen Erguvan Festivali’nin açılış töreni ve festival meşalesinin yakılması. Dolu dolu 7’den 77’ye toplumun her kesiminin kendinden bir takım etkinlikler bulabileceği festivalimizi Çatalca halkımızın beğenisine sunacağız. Umut ediyorum ki, başarılı bir festivali gerçekleştiririz. İlçe halkımızın, bölge halkımızın günlük yaşantısında bir nebze de olsa olumlu yönde değişikliklere neden oluruz" dedi.

İstanbul'a nefes oluyoruz
Çatalca'nın değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının altının çizen Başkan Cem Kara konuşmasında; "Bu festivalimizde yine geçen sene olduğu gibi “Çatalca değerleriyle buluşuyor” temasıyla yola çıktık. Bu ilçede bulunduğumuz toprakların bu bölge adına büyük kent İstanbul adına, ülkemiz adına ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu biz yöneticiler gayet iyi biliyoruz ama bizim bilmemiz yetmez. Bu ilçenin var olan değerlerini, önceliklerini özellikle genç kuşaklarımıza, çocuklarımıza, torunlarımıza öğrencilerimize aktarmak ve anlatmak zorundayız. Çatalca dediğimiz zaman İstanbul’un 5’te 1 büyüklüğünden yani İstanbul’un %20’sinden bahsediyoruz. Çatalca’nın değerleri dediğimizde bu ilçenin en önemli değerlerinden bir tanesi %65’inin orman varlığı olmasıdır. Nefes alacak alanlar İstanbul’un yanı başında Çatalca ilçesidir” diye konuştu.

Herkes kendine yer bulacak 
İlçedeki su kaynaklarının sayısını da dikkat çeken Kara, “Bu ilçenin en önemli değerlerinden bir tanesi su kaynaklarıdır. Bugün Melen ile birlikte bu kente suyu veren en önemli merkezlerden birisi Çatalca’dır. Büyükçekmece, Sazlıbosna, Terkos Baraj Gölü ile Binkılıç, Istranca dereleri ile İstanbul’a su veren bir ilçedeyiz. El değmemiş sahilleri, deniz kenarları; Ormanlı, Karacaköy, Evcik Plajları, Yalıköy, Binkılıç, Çilingoz sahilleri hafta sonları yüz binlere varan hemşerimiz, bölge insanımız, kent insanımız nefes almak, piknik yapmak denize girmek için kuş cıvıltısını duyabilmek için bu bölgelere geliyorlar, bunların hepsi bu kentin, bu bölgenin değerleridir. Yine bu kentin yanı başında tarım diyebilen, tarım ürünleri yetiştirebilen, bu kentin yanı başında hayvancılık diyebilen, en değerli hayvan ürünlerini kentin hizmetine sunabilen bir ilçede yaşıyoruz. Bunlar bizim çok yakınımızda yanı başımızda olduğu için belki çok farkında değiliz, bu kentin tarihinin farkında değiliz. Bu festival vesilesiyle bir taraftan halkımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı eğlendirirken öbür taraftan da bu değerleri halkımıza anlatma gayreti içinde olacağız. Festivalin bünyesinde konserler var, bunlar vazgeçilmezler ama bunun yanı sıra yediden yetmiş yediye herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği etkinlikler var” ifadelerini kullandı. 

Emek verenlere teşekkür etti
Festivalin açılış konuşmasında festival coşkusunun hep birlikte yaşanmasının önemine değinen Başkan Cem Kara, katılımcılara ve emek veren herkese teşekkürlerini sunarken, tüm vatandaşları da festival coşkusunu paylaşmaya davet etti. Başkan Kara konuşmasında; "Festivalimize bütün bölge insanımızı, bütün halkımızı büyük bir coşkuyla bekliyoruz. Onların bizimle birlikte olması, festival coşkusunu yaşaması ve paylaşması bizlerin umudunu ve mutluluğunu arttıracaktır. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen çok değerli başkan yardımcılarıma, 450 belediye çalışanıma, bu festival süresince hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp ilçemizin bütün okullarının salonlarını ve bahçelerini etkinlikler için hizmetimize sunan çok değerli İlçe Kaymakamımıza ve saygıdeğer İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, sabahtan akşam geç saatlere kadar güvenliğimiz için her türlü tedbiri alan İlçe Emniyet Müdürümüz ve çalışanlarına, diğer kurumlarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Atatürk’e sıkı sıkı bağlıyız
Çatalca’da 30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda muhteşem bir zafer yürüyüşü ile kutlandı. İlçe sakinlerinin kutlamalara gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Cem Kara, “Bayrağımıza, cumhuriyetimize, Atatürk’ümüze sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu bir kere daha gösterdik” dedi.

Kurtuluş Savaşı'mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Akşam saat 21.00'da Mehmetçik Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, eşi Nurhan Kara ve binlerce kişi katıldı. Türk bayrakları eşliğinde gerçekleşen yürüyüş Çatalca’yı al renge boyarken, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük zaferin ışığı yürekleri sardı. Çatalca sokaklarında görsel şölene dönüşen Zafer Yürüyüşü sonunda bir konuşma gerçekleştiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara şu ifadelere yer verdi; “Bayrağımıza, cumhuriyetimize, Atatürk’ümüze sıkı sıkıya bağlı saygıdeğer insanlar, hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum” dedi. 

Cumhuriyete sahip çıkalım
Cumhuriyet değerlerine herkesin sahip çıkması gerektiğini de anlatan Kara, “Türk Ulusu birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor.

Onların hakkını 
ödememiz için Cumhuriyetimize, Mustafa Kemal Atatürk’ümüze sahip çıkmalıyız, layık olmalıyız. Çatalca her bayramda her törende her etkinlikte 23 Nisan’dan 19 Mayıs’a 30 Ağustos’tan 29 Ekim’ kadar bayramlarına büyük bir coşkuyla sahip çıkmıştır. Bu nedenle biz geleceğimizden, gençlerimizden, çocuklarımızdan eminiz, onlar Türkiye Cumhuriyetini ilelebet sonsuza dek yaşatacaklardır. Onlara hepimiz inanıyoruz” diye konuştu.

Dört dörtlük festival İlçede 
19'uncu kez düzenlenecek olan Erguvan Festivali'ne ilişkin de konuşan Kara, “İstedik ki 450 belediye çalışanımızla her yıl olduğu gibi bu güzel ilçe halkına bu güzel ülke insanına günlük yaşantılarında bir değişikliğe sebep olalım. Ülkenin var olan sıkıntılarından vatandaşlarımızı biraz uzaklaştıralım, sizlere dört günlük bir festival sunuyoruz. 7’den 77’ye çocuğumuzdan, gencimizden, kadınımızdan yaşlısına kadar herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceği, gün boyunca pek çok etkinliğe katılabileceği bir festivali 9 yıl olduğu gibi bu yılda siz değerli hemşerilerimizin beğenisine sunuyoruz. Doğa yürüyüşünden panellerinden şiir dinletileri, tavla, satranç, masa tenisi, voleybol, sokak basketbolu turnuvası, sergiler, börek yarışmaları, yağlı güreşler, sünnet etkinlikleri ve festivalin olmazsa olmazı konserlerle umut ediyorum ki sizlere bu akşam bu saatten itibaren dolu dolu bir dört gün yaşatacağız. Bu festivalde emeği geçen bütün belediye çalışanlarıma bu festivale sundukları katkılardan dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Onur Akın konser verdi
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ile Erguvan Festivali’nin coşkusu birleşince, vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Çatalca halkı ile Onur Akın’ı buluşturan Başkan Cem Kara, konser sonrasında başarılı sanatçıya plaket takdim etti.

Cem Kara’dan Akın’a plaket
Başkan Kara’nın konuşmasının ardından sahneye çıkan Onur Akın, şarkılarıyla vatandaşları eğlendirirken, zaman zaman duygusal anlarda yaşattı. Herkesin diline pelesenk olan şarkılarını, seyircilerinde eşlik etmesiyle seslendiren usta sanatçı Onur Akın’a, konser sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara plaket verdi. Onur Akın’da, Başkan Cem Kara’ya teşekkürlerini iletti.

Haydi bre pehlivan
Çatalca Belediyesi'nin düzenlediği 19. Erguvan Festivali kapsamında her yıl olduğu gibi ata sporumuz yağlı güreşler unutulmadı. Gelenekselleşen Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl da Ulu Cami Çayır Alanı’nda gerçekleştirildi. Güreşleri; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emine Gülizar Emecan, çevre ilçelerin Belediye Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Çatalca ve çevre ilçelerin Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları  ilgi ve coşkuyla izledi. Finalde Orhan Okulu ile kıran kırana güreşen Hüseyin Gümüşalan başpehlivanlık ünvanını elde etti. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.