Esenyurt zabıtası bilgilendirildi

Esenyurt zabıtası bilgilendirildi
Esenyurt Belediyesi’nin zabıta ekiplerine yönelik düzenlediği ‘Bağımlılık’ konulu seminerde uyuşturucu ile mücadelenin yolları anlatıldı

Esenyurt Belediyesi belediyecilik alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de katkı sunmaya devam ediyor. Esenyurt Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü belediye bünyesindeki zabıta personellerine hizmet içi eğitimin ilk basamağını oluşturan ‘bağımlılık’ başlığında ‘uyuşturucuyla mücadele konusunda doğru adımlar’ konulu eğitim semineri verdi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün destekleriyle, uzman polis memurları tarafından verilen eğitimde, madde kullanımında görülen sosyolojik ve psikolojik zararlar ve bu zararlardan nasıl kurtulabileceğine dair bilgilendirmeler yapıldı. Bu eğitimle, bölgeye çıkan ekiplerin bağımlılık konusunda daha bilinçli hareket etmeleri sağlanırken, madde kullanımıyla karşılaştıklarına polise hangi yollardan ulaşmaları gerektiği de anlatıldı.

Devamı gelecek
Seminerde ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucuyla mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu UYUMA mobil uygulaması da tanıtıldı. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hizmet içi eğitimler kapsamında tüm belediye personeline uzman eğitmenler eşliğinde motivasyon, stres yönetimi, öfke kontrolü gibi konularda kişisel eğitim seminerlerinin verilmeye devam edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.