Esenyurt’un çikolata kenti olduğunu biliyor musunuz?

Esenyurt’un çikolata kenti olduğunu biliyor musunuz?
Birçok kişinin İstanbul’un ekonomik ağırlılığı çeken yerin aslında Kocaeli’nin olan Gebze ve onun hemen yanı başında ki Tuzla sanır.

Birçok kişinin İstanbul’un ekonomik ağırlılığı çeken yerin aslında Kocaeli’nin olan Gebze ve onun hemen yanı başında ki Tuzla sanır.
Ama birçoğumuzun kendi yaşadığımız kentimizi tanımazken belediyelerin verdiği bedava otobüslerle Konya’ya, aynaya gezmeye giderken, Ardahanlı hemşerilerimin nüfus bakımında birinci, siyasi ve iş alanında sonuncu olduğu Esenyurt’ta şifalı suların olduğunu bilenimizin sayısı bir elin beşini geçmez desem abartma         demeyin.
Çünkü başta romatizma ağrıları çekenler olmak üzere birçok insanın kaplıca diyerek gittiği kilo metrelerce uzaklıktaki sulardan farksı olan Esenyurt ilçesinin merkezinde ki kapılacalardan bi haberdir.
Gerçi aynı Esenyurtluların keşme keşini çektikleri Esenyurt’un İstanbul’un ekonomisinin %23’ünü yüklendiğini ve bu ekonominin başını öyle bilindiği gibi merdiven altı tekstil atölyeleri, Suriyelilerin açtığı bakkallar ya da ‘Bzi çoğuz, biz başkan olalım’ derken stk’larına, toplum önderlerine sahip çıkıp, ‘Güçlü Bir Ardahan Lobisi’ oluşturmayı beceremeyen hatta yüzüne gözüne bulaştıran Ardahanlılar gibi cafe adı altında her köşe başında açılan kahvehaneler olmadığı çikolatanın çektiğinden de Esenyurt’ta yaşayanların haberi yoktur.
Peki, o her gün yeni bir binanın göklere yükseldiği Esenyurt’ta Ardahan’ın yanı sıra Çorumun yeşillikerlerini aratmayan muhteşem parklarının olduğundan ve kaç insanın bu parklarda akşam eşini, çelini, çocuğunu alıp gidip gezmediğini biliyor musunuz?
Peki, bunları nereden biliyorum?
Vallahi bende bilmiyordum, Esenyurt’un geç ve mütevazi olduğu kadar kısa süre içinde Esenyurt’u çok iyi analiz edip, bu güzelliklerinin yanı sıra sorunlarını çözmek için yanına aldığı hemşerim Alican Gökçe gibi bize o güzellikleri tanıtmamız için yardımcı olacağına söz veren AK Parti’nin yeni İlçe Başkanı Yasir Çelik anlattı.
Ve bu durumun Esenyurt Belediyesinin sözde basın bürosu başta olmak üzere Kültür Müdürlüğünün eksiği olduğunu çoğu Esenyurtlu anlamaz..
Çünkü Esenyurt’un Erzurumlu hemşerimiz başkanı ve onun yardımcılarının da böyle bir eksikliğinin yani kapkaç, trafik, fuhuş, kavgalarla medya ve basının gündeminde düşmeyen bir kent olmadığını ama Esenyurt’un bunlarda önce tanıtılmaya ihtiyaç duyduğunun farkından değiller..
Bu durum sadece Esenyurt için mi         geçerli?
Tabi ki hayır!
Şahsen benim başında olduğum ARDAFED’in İstanbul’da düzenlediği ‘Ardahan Bal Festivali’ etkinliğimizin yapıldığı alan olan Botanikpark’ı Bakırköylüler bile bizim sayemizde yerini ve güzelliklerini öğreniyordu..
Yani;
81 Vilayeti ile dünyanın farkında olup, iştahlandığı ülkemin insanı kendi köyünün önünde ki güzellikleri görüyor mu ki Esenyurtlular görsün..
 **
Kültürlüler Kültür Evi Başkanına kalp krizi geçirttiler..
Onca güzelliğinin anı sıra 600’ün üzerinde derneği ve bunların bir raya geldiği federasyonların olduğu Esenyurt’un görülmeyen diğer bir yönü de Esenyurt’ta bulunan derneklerin sadece belediye başkanına yaranmak, birkaç siyasiyi seçimden seçime kahvaltıya alma olayıdır.
Bu konuyu daha sonraya bırakalım derken yazımı yazdığım sırada Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi’nin kalp krizi geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını         öğreniyordum.
‘Geçmiş olsun hacı’ derken hacı başkanı yoranların Esenyurt’ta ki çok kültürlü olan hemşerilerim olduğunu da hatırlıyordum.
Kim mi o kültürlüler?
Çoğunuzun tanıdığı onları da bir dahaki yazıma bıraktım..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.