Eski defterler yeniden açıldı

Eski defterler yeniden açıldı
Eğitim Bir Sen Arnavutköy Şube Başkanı Muammer Erdoğan'ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ı sert sözlerle eleştirmesiyle başlayan tartışma diğer sendikaların müdahil olmasıyla farklı bir boyut kazandı. Türk Eğitim Sen'den sonra Eğitim İş Sendikası da geçmişten örnekler vererek, Eğitim Bir Sen'in Mehmet Dağ üzerinde baskı kurmaya çalıştığını belirtti.

Arnavutköy eğitim camiası içerisinde devam eden tartışmaya Eğitim İş Sendikası Arnavutköy Temsilcisi Uğur Ataş ile Arnavutköy Koleji Kurucu Müdürü Özkan Kaya da katıldı. Tartışma Eğitim Bir-Sen Arnavutköy Şube Başkanı Muammer Erdoğan'ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ı sert sözlerle eleştirmesiyle başlamıştı. Sonrasında Türk Eğitim-Sen Arnavutköy Şube Başkanı Hüseyin Özaktı Mehmet Dağ'a sahip çıkmış, Erdoğan'a ağır eleştiriler getirmişti.

EBS'nin tavrı kabul edilemez
Eğitim İş Sendikası Arnavutköy Temsilcisi Uğur Ataş, sendikacılığın makam, mevki aracı olarak görüldüğünü belirterek, "Eğitim İş Arnavutköy İlçe Yönetimi olarak sendikacılıktan anladığımız eğitim çalışanlarının hak, hukuk ve özlük haklarına sahip çıkmak, eğitim çalışanlarının yaşadığı her türlü sıkıntıda yanlarında olmaktır. Sanırım eğitim çalışanlarının sendikası olarak kendini kamuoyuna lanse eden Eğitim Bir Sen (EBS)'nin böyle bir derdinin olmadığı aşikar. Son dönemde eğitimcilerin yaşadığı hiçbir sıkıntıda ses vermeyen Arnavutköy Eğitim Bir Sen'in son açıklanan müdürlük mülakatı sonuçlarından sonra sesi epey gür çıktı. Bunun başlıca nedeni istediği okula istediği kişiyi idareci olarak belirleme yetkisini kendinde görmesidir. EBS'nin Milli Eğitim bürokrasisi üzerindeki adam belirleme çalışması, kendisini bakanlığın yerine koyması tarafımızca kabul edilecek bir durum değildir" dedi.

Mülakat demek torpil demektir
Arnavutköy özelinde yaşanan bu durumun Türkiye genelinde yaşanan eğitim sorunlarından farklı görülemeyeceğini ifade eden Ataş, "Bir sendika düşünün ki bağlı bulunduğu meslek grubunun çalışanlarının sıkıntılarını çözme uğraşı içinde olmaktan çok, belli mevki ve makamlara kendine üye, yakın, yandaş kimseleri yerleştirmeye çalışmaktan başka gayesi olmasın. Böyle bir sendikacılık anlayışı, örneği dünya üzerinde pek görülür şey değildir" eleştirisinde bulundu. "İl-ilçe-okul müdürlükleri kamunun devletin resmi makamlarıdır. Esas olan liyakat esasına göre görevlendirmelerin yapılmasıdır" diyen Ataş, "Okul müdürlüklerine ve müdür yardımcılığına yapılan görevlendirmelerde mülakat derhal kaldırılmalıdır. Mülakat demek torpil demektir" açıklamasını yaptı.

Esas baskıyı EBS yapıyor
Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ın EBS tarafından hedef tahtasına konulmasının kabullenilebilir bir tarafı olmadığını sözlerine ekleyen Ataş, "Bizlerin de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katılmadığımız uygulamaları, karşı durduğumuz durumları olmuştur. Ancak 'benim istediğim her şeyi ya yaparsın, ya da her türlü baskıyı itibarsızlaştırmayı yapmaya çalışırım' mantığı yanlıştır. Eğitim İş olarak bizler İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bazı uygulamalarını tasvip etmesek de EBS'nin kuklası olmasını da kabul edemeyiz. Kendinden olmayana, kendi kurumlarında selam dahi vermeyen EBS Arnavutköy ilçe yönetimi ilginç bir hal içerisindedir. Alasını yaptığı mobbingten, baskıdan, yanlılıktan bahsetmektedir. Arnavutköy EBS'nin son yaptığı açıklama dahi kurmaya çalıştıkları baskının somut örneğidir" dedi.

Makamında tehdit etti
Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ'ın etrafında dönen tartışmalara katılan ve Eğitim Bir Sen'in yanında yer alan Arnavutköy Koleji Kurucu Müdürü Özkan Kaya ise "İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Dağ, Kurum Müdür’ü Enes Karadağ’ı ve Kurucu Kurum Müdürü Abdullah Gül’ü makamına çağırarak kendisi hakkında daha önce başlatılan soruşturma kapsamındaki ifadeleri geri alması yönünde baskı yaptı" iddiasında bulundu. Dağ'ın, Kurum Müdürü Enes Karadağ'ı 04 Temmuz 2018 Salı günü makamına çağırdığını belirten Kaya, "Son zamanlarda kendisinin sık sık insanları makam odasına çağırarak tehdit ettiğini bildiğimizden kurumumuzun Kurucu Müdürü Abdullah Gül de kendisine eşlik ederek çağırılan yere gitmiştir. Ancak bir süre konuştuktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, Enes Karadağ ile özel görüşmek istediğin söyleyerek Abdullah Gül'ü odasından çıkarmıştır. Enes Karadağ’ı tehdit eden Mehmet Dağ, kendisinden beklenen bir adap ve üslupla, 'Soruşturmadaki ifadelerini okudum bunların hepsi iftiradır. Hakkımda örgütlü bir kumpas kuruldu. Devlet memurluğuna iftiradan dolayı seni 1 ile 3 yıl arası hapiste yatırtırım' ifadelerini kullanmıştır. Enes Karadağ’ın müfettiş raporlarında yer alan ifadelerin tamamı belgeye dayanan, somut veriler olduğunun bilinmesini isteriz" suçlamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.