Esnaf da halk da rahat edecek

Esnaf da halk da rahat edecek
Küçükçekmece Belediyesi tarafından ilçede yapılacak olan 6 pazar yerinin ilki Sultanmurat Mahallesi'nde açıldı. Belediye Başkanı Karadeniz, “İlçemizden sokak pazarlarını artık kaldırıyoruz. Vatandaşımız da esnafımız da mağdur olmayacak” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi, yıllardır pazar esnafının olumsuz hava koşullarında çektiği zorluklara son vermek ve halkın daha rahat alışveriş yapabilmesini sağlamak amacıyla inşasına başlanan kapalı pazar yerlerinin ilkini tamamlayarak hizmete açtı. Sultanmurat Mahallesi Anadolu Sokak’ta inşaatı tamamlanan Pazar Kompleksi ve Otoparkı, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya,  Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve ilçe protokolünün katılımıyla hizmete açıldı.

5 tane daha yapılacak
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Karadeniz, Küçükçekmece’de 6 tane pazar yeri projesini hayata geçireceklerini belirterek, “İlçemizden sokak pazarlarını artık kaldırıyoruz. Vatandaşımız da esnafımız da mağdur oluyordu. İkinci pazar yerimiz Şubat sonu itibarıyla Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, üçüncüsü Halkalı Mahallesi Fatih Caddesi’nde Mart ayında açılacak. Dördüncüsü Cennet Kültür Merkezi’nin arkasına yapılıyor. Yıl sonunda tamamlanacak. Beşincisi Tevfikbey Mahallesi’nde inşa ediliyor. Altıncısı İkitelli Spor Kulübü’nün bulunduğu yerde yapılacak, ihalesi hazırlanıyor” diye konuştu.

Esnaftan para istenmedi
“İddia ediyorum ki, İstanbul ilçeleri arasında bu dönem kapalı otopark sayısı itibarıyla kamu eliyle yapılan en büyük otopark sayısına sahibiz” diyen Karadeniz, “Hizmetlerimiz sadece otoparklarla sınırlı değildir. Bu bölgede de ilçemizde de pek çok projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu pazar yerlerimizde esnafımızı da mağdur etmemeye özen gösteriyoruz. Onlardan bir tezgah ücreti talep etmedik. Onlara tekrar buradaki tezgâhları satmaya kalkışmadık. Bazı ilçelerde ücret karşılığında veriliyor. Pazarcı esnafımız da neticede bizim vatandaşlarımız. Türkiye, İstanbul ve Küçükçekmece büyümeye devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.