Ey yetkililer duyun sesimizi

Ey yetkililer duyun sesimizi
Cezaevindeki mahkumlara kitap ve elbise yardımında bulunurken birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, “Dışarıda eş ve çocukları mağdur. Biz devletin yapması gereken işi yapıyoruz. Bir de kargo ücreti bulamıyoruz. Ey devlet, ey cumhurbaşkanım, ey yetkililer kargo ücretini almayın bizden, duyun sesimizi” dedi.

Gazete Damga'ya konuşan Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, cezaevlerinde tutuklu bulunan mahkumlara yardım etmeye çalıştıklarını ama birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade etti. Yaşadıkları problemlere çözüm bulmakta ciddi manada zorlandıklarını belirten Yüksel, bu durumun aşılabilmesi adına yetkililere çağrıda bulundu. Yüksel, “Bizim isteğimiz ulaştırmamız gereken kolilerden para alınmasın. Devlet işlediği suçtan dolayı insanları misafir ediyor cezaevlerinde. Misafir ettiğin insana bakacaksın. Ama giymeye kıyafeti, okumaya kitabı yok. Dışarıda eş ve çocukları mağdur. Biz devletin yapması gereken işi yapıyoruz. Bir de kargo ücreti bulamıyoruz. Ey devlet, ey cumhurbaşkanım, ey yetkililer kargo ücretini almayın bizden. Ülkemizde 5 milyon civarında Suriyelilere baktığımız gibi kendi insanlarımıza da bakalım. Çocuk yaşta insanlara suç işleten zihniyete bakmak lazım. Biz bunun altyapısını oluşturamıyoruz.  Maalesef çocuk yaşta suç işleme de en ön sıradayız. Ülkeyi yönetmeye talip olan insanlar bunun farkında olsun istiyoruz. Bizi herkes seviyor ama bizim sıkıntılarımız hala bitmiyor” dedi.

Hırsızlık mı yoksa başka bir şey mi?
Derneklerine kimliği belirsiz kişilerin girdiğini ancak bu kişilerin yakalanamadığını söyleyen Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: “Hırsızlar bulunmadı. Ramazan öncesiydi. 1000'e yakın koliden 500'e yakını darmadağın edildi. Aslında hırsızlık olayı değil bu. Bir şey çalınmadığını sonradan fark ettik. 500 koliyi didik didik etmişler. Burada ne aradılar bilemiyoruz. Ama biz buradayız kolilerimizde ne olduğu belli. Polis bizi arayıp sizin oraya girenleri bulduk demedi maalesef.  Sanki derin bir konu var burada. O manzara hırsız işi değil sanki. Burayı darmadağın edenler belki de başka bir suçtan dolayı cezaevinde. Belki de bize mektup yazdılar. Biz onlara yine ihtiyaçlarını yollarız. Hoşgörü ve sevgi ortamı yaratılsın, insanlarımız kazanılsın istiyoruz.”

kader mahkumları derneği

Beşiktaş’a teşekkürler
Özellikle çocuk mahkûmların kendilerinden forma istediğini söyleyen Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, “Beşiktaş Jimnastik Kulübü bize 2000 forma yolladı. Başka BJK Başkanı Fikret Orman, yönetimi ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Yüksel, mahkumlara ulaştırılması gereken kitaplar ve formalar için de destek istedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.