Fatih Öztek: Çiftçilerin borcunu sileceğiz

Fatih Öztek: Çiftçilerin borcunu sileceğiz
Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki yaklaşık 7 dönümlük araziyi ekerek-biçerek analiz ettiklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Başkanı Dr. Fatih Öztek, “İktidar olduğumuzda çiftçilerin ürettiğine mukabil borçlarını sileceğiz” dedi. Dr. Öztek, ayrıca Türkiye’nin dört bir noktasında tarlalarda sahada aktif olarak ekim yaptıklarını dile getirdi

Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Polatlı ilçesinde 30 dönümlük arazide yapılan hasadın ardından Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki yaklaşık 7 dönümlük arazinin de hasadı yapıldı. Bölge halkının katıldığı etkinlikte konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Başkanı Dr. Fatih Öztek, Türkiye’nin dört bir noktasında tarlalarda sahada aktif olarak ekim yaptıklarını dile getirdi. Polatlı ilçesinde yapılan hasadın çiftçiye getirdiği kardan bahseden Öztek, “30 dönümlük bir tarlada buğday ekiminin ardından hasadını kaldırdık. Yapmış olduğumuz masrafları çıktığımız da aylık olarak elimize 650 lira kaldı. Uzaktan masa başından ‘köylümüz niye ekmiyor’, ‘tarlasını terk edip şehirlere geliyor’ diye sormak kolaydır. Ama sahaya indiğinizde sizin de yapacak bir şeyinizin kalmadığını görüyorsunuz. Aylık 650 lirayla çiftçi çoluğunu çocuğunu okula mı göndersin. Kendi ihtiyaçlarını mı karşılasın. Asgari ücretin 4’te 1’ine tekabül ediyor. Bu rakamla bir çiftçinin geçinmesi mümkün değil. Aynı durum maalesef burası içinde geçerlidir. Çiftçimiz geçinemiyor. Çiftçimizden bunu dinleyerek de öğrenebilirdik. Ama biz yaşayarak görmek istedik. İnsanlar toprağı ekmek yerine büyükşehirlere giderek çalışmayı tercih ediyor” diye konuştu.

Sileceğiz ertelemeyceğiz

Sözlerine devam eden Öztek, “Çiftçinin dertlerini çözecek çözümleri hızlı bir şekilde iktidara geldiğimizde atacağız. Gerekli olan mazot ve gübre desteğini arttıracağız. Bütün tarlaların arazilerin ekilmesi için, tohumları ücretsiz olarak vereceğiz. Ayrıca, çiftçilerin ürettiğine mukabil borçlarını sileceğiz. Ertelemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Milli görüşte çare var

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Mehmet Aras da “Altı ok, kurt, kuş, ampul, at ve arı bunların hepsinin tuzu kuru, siyasetin gururu milli görüşte çare vardır. Siyasetin gururu Dr. Fatih Erbakan’da çare var. İnşallah 1 yıl sonra geliyoruz. Onlara meclisi dar etmezsek, yüzümüze tükürün” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.