Festival renkli başladı

Festival renkli başladı
Silivri Belediyesi 58. Yoğurt Festivali, ilçe protokol üyeleri, vatandaşlar ve gösteri gruplarının katılım gösterdiği renkli kortej yürüyüşü ile başladı. Festival kapsamında kurulan sergi alanları ve Doğal Pazar büyük ilgi gördü

Bu yıl 58’incisi düzenlenen Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali renkli açılış korteji ile başladı. Eski yoğurt satıcılarının temsil edildiği renkli yürüyüşte, çok sayıda müzik grubu da yer aldı. Korteje MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu, MHP İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Hayati Arkaz, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve binlerce Silivrililer eşlik etti. Ellerinde renkli balonlar ile korteje renk katan Silivrilileri bazı vatandaşlar da evlerinin camlarından alkışlarla eşlik etti. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da, balkonlarda ve camlarda korteje eşlik eden vatandaşları selamladı. Belediye binası önünden hareketle başlayan kortej yürüyüşü, Silivri Sahili Festival Alanı’na kadar devam ederek sona erdi.

Doğal pazara büyük ilgi
Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda toplanan kortej grubu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından festival alanına geçti. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, protokol üyeleri ile birlikte stant ziyareti gerçekleştirdi. Silivri Foto Safari 2019 fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezen Başkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Kültür Merkezi ile Mahalle Evi kursiyerlerinin el emeklerini sergilediği stantları da ziyaret etti. Ürünlerin sahibi kadınlarla ve eğitmenler ile fotoğraf çektiren Başkan Yılmaz, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Doğal Pazar Silivri’de yer alan organik ürünleri inceledi. Organik domatesten yayık ayranına, doğal reçellerden manda yoğurduna, toprak fırınlarda yapılmış ekmeklere kadar Silivrilerin ürettiği doğal ürünler büyük ilgi gördü.

Silivri'de yoğurt konuşulacak
Kortejin ardından 58. Silivri Yoğurt Festivali'nin ilk gününde binlerce Silivrili’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen misafirler Festival Alanı’nı doldurdu. Sahne programları Bulgaristan Başkonsolosluğu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Silivri’de Festival dedik; Lavanta Hasat Festivalimiz, Börek Festivalimiz, bugün de 58’incisini düzenlediğimiz Yoğurt Festivalimiz. Selimpaşa’da Bamya ve Kavun Festivalimiz, Kadıköy’de Karpuz Festivalimiz, Değirmenköy’de Domates Festivalimiz. Hepsini Silivri için ilçemizin tanıtımı için, gelenek göreneklerimizi, örf adetlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tüm Türkiye ve Dünya ile paylaşmak için. Silivri’de, bu topraklarda yoğurdun hikayesi çok eski. Bilinen 150 yıl ama daha öncesinden başlıyor. Size söz veriyorum 5 sene sonra burada cezaevi değil anneannelerimizin mayaladığı yoğurt, Silivri Yoğurdu konuşulacak" dedi.

Türkiye’yi lider ülke yapacağız

İstanbul’un fethinin başladığı yerin Silivri olduğunu belirten Yılmaz, "Artık unutulan, bilinmeyen bir Silivri olmayacak. Ayrısı gayrısı olmadan beraber yürüyeceğiz. Siyasi hesaplar yapılmadan, memleketi, dini inancı, ideolojisi ne olursa olsun, el ele tutuşmuş elleri, gönül gönüle vermiş yürekleri ile Silivri yürüyecek. İstanbul duyacak, Türkiye duyacak. Marka Kent Silivri hayalini hep beraber yaratacağız. Bu kardeşiniz, gece gündüz demeden uyumadan bu hayale sizlerle ortak olacak. Herkesin bir kez görmek istediği, yaşamak için gıpta ettiği bir şehir olabiliriz. Bu potansiyeli hayata geçirecek insanlar da bu gece burada. Silivri’yi hep beraber hakkettiği yere getireceğiz. Ay yıldız al bayrağın gölgesinde Türk vatanı, Türk Milleti diyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye’yi lider ülke yapacağız. 4 gün sürecek festivalimizde iyi eğlenceler diliyorum, bol alışverişler diliyorum" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.