Finans uzmanı kadın girişimci, devlet desteği ile fındık üretimi gerçekleştiriyor

Finans uzmanı kadın girişimci, devlet desteği ile fındık üretimi gerçekleştiriyor
Eski finans uzmanı kadın girişimci, KOSGEB desteğiyle hayalini kurduğu memleketinde fındık üretimini gerçekleştiriyor.

Son yıllarda şehirden köyüne göç edip, memleketinde faaliyet gösteren girişimcilerin sayısı oldukça artıyor. Bu örneklerden biri olan Ayşegül Yeşiltepe, İstanbul'da yıllarca finans uzmanlığı yaptığı mesleğini bırakıp hayalini kurduğu memleketinde iş kadını oldu.

12 yıl boyunca İstanbul'da beyaz yaka olarak çalışan 40 yaşındaki Ayşegül Yeşiltepe, hayalini gerçekleştirmek için finans uzmanlığı işini bırakarak memleketine yerleşti. Pandemi döneminde Ordu'daki baba ocağına dönen Yeşiltepe, memleketine katkı sağlamak amacıyla kendi işinin patronu olmayı amaçladı. Ayşegül Yeşiltepe, anne ve babasını yanına alıp fındık üretim tesisi kurdu.

aa-20240201-33585224-33585218-finans-uzmani-kosgeb-destegiyle-kurdugu-isletmede-ailesiyle-findiga-deger-katiyor-660x330.jpg

Devlet desteği olan KOSGEB'ten aldığı maddi destekle genç girişimci; fındık kırma, kavurma ve ambalajlama işlerini yaptığı bir tesis kurdu. Bu tesis ile birçok girişimciye örnek olarak hayalindeki mesleğin gerçekleştirilebileceğini ve Türkiye'nin dört bir yanına satış yaptığını belirtti.

Fındığı ile meşhur olan Ordu'da, fındık bahçeleriyle çevrili olan tesiste, KOSBEG'ten makine ve teçhizat desteğini aldığını, ve 3 dönüm bahçedeki fındıkların haricinde civar yerlerdeki fındıkları da alarak vatandaşlara ve diğer üreticilere katkı sağlanıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.