Gazilik unvanını çok gördüler!

Gazilik unvanını çok gördüler!
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, havaalanına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak için gittiği sırada, Esenler'de tanklar tarafından sıkıştırılan, bunun sonucunda sağ kol ve bacağından yaralanan Rıfat Kayran'a gazilik unvanı vermiyorlar

15 Temmuz'da ölümden dönen Rıfat Kayran, aradan 3 yıl geçmesine rağmen gazilik unvanını alamadı. Esenler Kaymakamlığı tarafından aylarca oyalandığını belirten Kayran, "15 Temmuz'da partimden gelen mesaj ve sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle 3 çocuğumu, eşimi bırakıp Atatürk Havaalanı'na gitmek için yola çıktım. Esenler TEM Otoyolu'nda üzerimize gelen tankın sıkıştırmasıyla bariyerlerden atladım, sağ kol ve bacağımdan yaralandım. Bu vatanperverliğimden dolayı sayın Cumhurbaşkanımızın gazi olarak şeref konuğu oldum. Sayın Başbakanımız evime teşekkür mektubu yolladı" dedi.

Beni aylarca oyaladılar

Esenler girişine yapılan panoda adının 4 ay gazi olarak yazıldığını dile getiren Kayran, "Herkes benim gazi olduğumu biliyor. Her yere gazi olarak davet edildim. Bu nedenle hesabıma Aile Bakanlığı'ndan bir miktar para yatırıldı. Fakat Esenler Kaymakamlığı gaziliğimi vermiyor. O dönemin Kaymakamı FETÖ soruşturmasının ardından merkeze çekildi. Sonrasında göreve gelen Kaymakam, Cumhurbaşkanımızın Bahçelievler Kaymakamı hakkında yaptığı açıklamanın ardından bana söz verdi. 'Sakın kimseye bir şey söyleme gaziliğini vereceğiz' dediler. Aylarca oyaladılar ama yine de vermediler. 2 kez şerefimle oynadılar" diye dert yandı.

Mahkemeye çağırıldım

FETÖ mensuplarının yargılandığı Silivri 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müşteki sıfatıyla çağırıldığını belirten Kayran, "Sonrasında mahkeme Bakırköy'e taşındı. Oraya da gittik, yaşadığımız o korkunç geceyi anlattık. Şikayetçi olduğum FETÖ'cü hainler beni öldürmeye teşebüs suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı. Öldürme teşebbüsünü gerçekleştiremedikleri için de ayrı ayrı her birine 9'ar yıl hapis cezası verildi. Ben de karar dosyasını İçişleri Bakanlığı'na gönderdim. İçişleri Bakanlığı'ndan gazilik unvanımın verilmesi için bana bir mektup geldi. Tekrar değerlendirilmek üzere dosyayı İstanbul Valiliği'ne gönderdik. Valilikten bana gelen cevapta, dosyanın Kaymakamlığa gönderildiği belirtildi. Fakat 2 ay sonra Kaymakamlıktan bana gelen mektupta dosyayı değerlendirme gereği duyulmadığı ifade edildi" dedi.

Sadece gaziligimi istiyorum

Mahkeme kararı ile gaziliğinin kesinleşmesine rağmen Kaymakamlığın ilgili dosyayı değerlendirmeye gerek duymamasını sert sözlerle eleştiren Kayran, "Ben hiçbir şey istemiyorum. Sadece şeref, onur ve gaziligimi istiyorum" açıklamasını yaptı. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından kendisine gönderilen tebrik mektubunu da hatırlatan Kayran, "Bütün bunlara rağmen Kaymakamlığın gaziliğimi vermemekte diretmesini bir türlü anlayabilmiş değilim. Benden çok daha az yara ile geceyi atlatan birçok kişiye bu unvan verilmişken, bana ayrımcılık yapılmasına kahroluyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.