Geleceğiniz için danışın

Geleceğiniz için danışın

Güvercintepe, Akif İnan, Altınşehir ve Şahintepe Bilgievlerinde etüt ve rehber öğretmenler, öğrencilere doğru tercih konusunda yardımcı oluyor. Bu yıl ilk kez yapılan ve yaklaşık bir milyon öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nin sonuçlarının açıklanmasının ardındanöğrenciler ve aileleri için tercih heyecanı başladı. Başakşehir Belediyesi, bu kritik süreçte öğrencileri yalnız bırakmıyor. Güvercintepe, Akif İnan, Altınşehir ve Şahintepe Bilgievlerinde öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor.

Doğru tercih yardımı
Bilgievinde görevli etüt ve rehber öğretmenler, LGS tercihlerinde öğrencilere yardımcı oluyor. Öğrencilere aldıkları puan ve ilgi alanları doğrultusunda en doğru tercih için ipuçları veriliyor. Velileriyle birlikte bilgievlerine gelen öğrenciler, öğretmenleriyle istişare ederek kendileri için en doğru kararı vermeye çalışıyor. Tercih yapan öğrenciler arasında LGS’yeyıl içindebilgievlerindeki etüt dersleriyle hazırlananlar da bulunuyor. Rehber öğretmenler, bilgievlerindeki etüt derslerine katılan öğrencilerin elde ettiği başarıya ayrıca dikkat çekiyor.

Son gün 13 Temmuz
Tercihlerin 13 Temmuz’a kadar yapılması gerekiyor. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabiliyor. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz’da ilan edilecek. 6-10 Ağustos’ta birinci, 13-17 Ağustos’ta ikinci, 27-31 Ağustos’ta üçüncü, 3-6 Eylül’de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül’de ise yatılılık başvuruları alınacak. TÜRKAN ERVAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.