Gençliği hiçbir güç yıkamaz

Gençliği hiçbir güç yıkamaz
Gazeteci ve Ekonomist Cem Seymen, Büyükçekmeceli lavanta üreticileri ve gençlerle buluştu. Türkiye’nin geleceğini gençlerin şekillendireceğini belirten Cem Seymen, “Sizi hiçbir güç yıkamaz, hiçbir karanlık boğamaz” dedi

CNN Türk’ün ilgi gören programlarından “Para Dedektifi” nin yapımcı ve sunucusu Cem Seymen, İstanbul’un en fazla yeşil alanına sahip ilçelerinden Büyükçekmece’de yapılan tarım faaliyetlerini yerinde inceledi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte lavanta yetiştiricisi Damla Baydarol’un lavanta tarlasında röportaj gerçekleştiren Seymen, Atatürk Kültür Merkezi’nde de “Gençlerde Yaratıcı Düşünce ve Türkiye’nin Geleceği” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Türkiye gelişmiş bir ülkedir

gençlerin Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmaları gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

Bir Cumhuriyet çocuğuyum onun için gücüm var sizler de destek verdiniz. Ben ekonomi programı yaptıktan sonra Türkiye’nin nasıl büyük şirketlerin pençesine düştüğünü ve gıdanın nasıl terörize edildiğini yakından gördüm. Türkiye’nin tarım ve gençlik sorunlarını dinleyip sorgulamaya başladığımda birden uyandım. İnsanları uyandırmak onlarca yıl alıyor. Türkiye genç bir ülke. Bu kadar genç nüfusa sahip bir ülkede nasıl olur da umutsuzluk olur? Gençlerin güvenle geleceğe bakacağı bir ülke değilsek biz nasıl refah bir toplum olabiliriz? Türkiye gelişmiş bir ülke. Gençlerin içinde büyük bir potansiyel var. Gençler 10 yıl önceki çocuklar değil. Annelerin ve babaların çocukların en iyi eğitim aldığını zannettiği okullarda eğitim yok. Eğitim kalitesi yerlerde. Eğitimin olmadığı bir yerde büyüyüp gelişmekten bahsetmemiz mümkün değil. Ben bugün faydalı ne yapmalıyım sorusunu sormaya başladığımız an inanın bana Cumhuriyetin çocukları olduğunuzu hissedersiniz. Sizi hiçbir güç yıkamaz, hiçbir karanlık boğamaz.”

Çözüm eğitimdedir

Seymen’ Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Üniversitelerde, camilerde, sivil toplum kuruluşları falan oralarda eylemler olurdu. Ne oldu bu ülkeye 18 yıldan beri? Son 15 yılın kuşağın artık yavaş yavaş ülkeyi yönetmeye başlayacak. 15 yılın eğitimini alan gençlik bir dönem Türkiye’ye damgasını vuracak. Hangi eğitimle bu ülkeyi nereye taşıyacaklar? Bugünkü eğitim sistemiyle bu ülkeyi siz hiçbir şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi çağdaşlığı yakalayamazsınız. Demokrasiyi de yakalayamazsınız. Demokrasi inancı, insan hak ve özgürlükleri acısından bu dönemde eğitim alan çocuklar fakir yetişmiştir. Cem Seymen’in burada anlattıklarını hangi hoca anlatacak? Köy Enstitüsünden gelen hocaların ruhları mı gelecek? Eğitim meselesini Türkiye halledemediği müddetçe bu ülkenin işi çok zor. Çözüm nedir? Eğitimdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.