Gençliğin kıymetini bilmek gerek

Gençliğin kıymetini bilmek gerek
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gençler için eğitim ve istihdam politikalarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Albayrak, “Gençliğin kıymetini bilmek ve buna göre siyaset üretmek gerek” dedi

Tekirdağ'da gençlere yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalardan söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını bastık. Yetişkinler, gençler ve çocuklar için üç ayrı formatta bastığımız Nutuk kitabını ücretsiz dağıtıyoruz. Gençler için eğitimden kültüre, spordan eğlenceye kadar birçok hizmeti hayata geçiriyoruz” dedi.

Hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız

Meslek edindirme çalışmalarından, gençler için hayata geçrdikleri faaliyetlere ilişkin de bilgiler veren Albayrak, “Belediyemizin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezleri’nin öncülüğünde, uzman psikolog ve sosyologların katılımıyla madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla okullarda seminerler düzenledik. Meslek edindirme kurslarında (TEMEK) çeşitli branşlarda eğitimler vererek gençlere meslek kazandırıyoruz. YKS’ye giren öğrencileri yalnız bırakmıyoruz, sınav öncesinde maske, su ve dezenfektan dağıtıyoruz. Üniversite vizyonumuz kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Kentimize üniversite eğitimi için gelen öğrenciler kalacak bir yer bulana kadar barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şehiriçi toplu ulaşım hizmetlerimizden öğrencilerin indirimli yararlanmasını sağlıyoruz. Sahilde, meydanlarda ve parklarda ücretsiz WiFi hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.

Danışmanlık hizmeti veriyoruz

Öğrencilere üniversite tercihleri konusunda danışmanlık hizmeti verdiklerinin de altını çizen Albayrak, “Katılımcı yönetim anlayışımız doğrultusunda lise ve üniversite öğrencileriyle, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geliyoruz, onların istek ve önerilerini dinliyoruz. Kentimize üniversite eğitimi için gençlerin Tekirdağ’ı daha iyi tanıması ve benimsemesi için kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Belediyemiz bünyesindeki Kadın Danışma Merkezleri’nde görev yapan uzman psikologlar ve sosyal hizmet görevlileri, ihtiyaç dahilinde gençlere ve ebeveynlerine danışmanlık hizmeti veriyor. Üniversite, belediyemizin beş temel vizyonundan biri. Namık Kemal Üniversitesi’yle işbirliği yapıyoruz. Paneller, sempozyumlar ve konferanslar düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim için yeni planlar gerek

Ülkedeki genç nüfusa da dikkat çeken Albayrak, “Türkiye, genç nüfus imkânını iyi değerlendirmeli. Öncelikle eğitim hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi gerekiyor. Meslek branşları, ülke ekonomisi ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda eğitim alanında planlama yapılmalı. Ülkemizin insan kaynağının değerlendirilmesi için her alanda liyakat esas alınmalı. Gençlere yönelik hizmetlerde yerel yönetimlerin eğitimden istihdama, spordan sosyal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede yapabileceği çok şey var. Bu alanda zaten yetersiz olan bütçe kalemleri, belediyelere tahsis edilen ödeneklerde kesintiye gidilmesi nedeniyle daha da azaldı. Ülkemizin gelişmesi, ilerlemesi ve kalkınması için gençlere yönelik politikaların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.