Gidecek toprak kalmadı!

Gidecek toprak kalmadı!
Silivri'de KİPTAŞ'ın konut yapacağı arsada incelemelerde bulunan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ihanet ettik' sözlerine dikkat çekerek, “Bir baktık Silivri'de tarım alanının içinde 12 katlı yapılaşmanın planlarının yapıldığını gördük. Bunlar 'iyi polis kötü polis’i mi oynuyor? Hani topraktan geldik toprağa gideceğiz diyoruz ya gidecek toprak kalmadı” diye konuştu

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ tarafından satın alınan 173 bin metrekarelik tarım arazisine konut yapılması için imar planının artırıldığını belirterek tepki gösterdi. Gürsel Tekin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ile birlikte Piri Mehmet Paşa Mahallesi'ndeki söz konusu arazide basın açıklaması yaptı. Tekin, arazinin KİPTAŞ'a geçtikten sonra 2 kat olan imar planının ilk önce 12'ye çıkarıldığını ancak gelen tepkiler ve yapılan itirazlar üzerine 8 kat olarak açıklandığını ve bunu da kabul etmeyeceklerini söyledi.

Gerekirse lavanta ekeriz
Belediye Başkanı Özcan Işıklar, önce ilçe binasında alanın imar durumuyla ilgili bilgi verdi. Işıklar; “KİPTAŞ 3’ün yapılacağı arazi 30 milyona alındı. Madem ucuz konut yapılacak, hazineye ve belediyemizde kamuya ait arazileri mevcuttu. Hem de sıfır maliyete. Ama bunların derdi konut yapmak değil. Biz buraya yapılmasını istemiyoruz. İster 6 kat olsun, ister 8 kat olsun, isterse de 10 kat olsun hiç öneli değil. Biz buna karşıyız. Ama arazi heba olur falan diyorlarsa biz o araziye lavanta ekeriz yine heba ettirmeyiz. Tarım arazilerimizin yok etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Sadece burası değil, TOKİ ve birde MASKOP’da yapmak istiyorlar. Silivri’mizi çöplük gibi kullanmak istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Domino etkisi yapacak
Silivri'de 'kent çevresi tarımı' yaptıklarını kaydeden Işıklar, "Burada çok kötü bir imar kararı var. Bu kötü örnek, domino etkisi yapacak ve buranın tamamını kaybedeceğiz. Biz, Silivri'nin bir tarım şehri olması için kanun teklifi verdik, Silivri'nin organize tarım bölgesi olması için çalışıyoruz. Dokuz yıldır Silivri Belediye Başkanıyım, 9 katlı bina yaptırmadım. Biz buraya bunları yaptırtmıyoruz ama böyle bir projenin açıklanması da hiç yakışmıyor" dedi. Işıklar, projeden vazgeçilmemesi halinde hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı

Buralara ihanet edilmesin
CHP Milletvekili Gürsel Tekin ise İstanbul'un betonlaştığını iddia ederek, "15 yıl öncesi İstanbul'un merkezlerinde bile tarım alanları vardı, şehirlerin ortasındaki tarım alanlarını bitirdiler ve her yer betonlaştı. Şimdi ise şehrin çeperlerinde olan Silivri, Şile gibi yerleri ne yazık ki betona açmak istiyorlar. Bu konuda hükümetin bütün yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Bugüne kadar yeterince ihanet edildi hiç olmazsa buralara 'ihanet' etmeyelim" şeklinde konuştu.

Müteahhit ne yapmaz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ile ilgili "ihanet ettik" sözlerini hatırlatan Gürsel Tekin, "Dikey yapılaşmaya karşı çıkılırken şimdi bir baktık Silivri'de tarım alanının içinde 12 katlı yapılaşmanın planlarının yapıldığını gördük. Bunlar 'iyi polis kötü polis’i mi oynuyor? Bunların sayesinde toprağı olmayan ülke haline geldik. Hani topraktan geldik, toprağa gideceğiz diyoruz ya, toprak kalmadı ki hangi toprağa gideceğiz. Çünkü bunlar toprak düşmanı" dedi. Tekin, "Vatandaşın 2 katlı yerini alıp, sonra imar uygulamasıyla bir rant elde edilmesi doğrusu devletin kurumları böyle kötü örnek olursa, gözü dönmüş müteahhitlerin, beton lobilerinin neler yapacağını düşünün. Şimdi önce buralar, daha sonra diğer yerler parça parça imara açılabilir" diye konuştu.

CHP'li belediyelerden başlansın
CHP’li belediye başkanlarının görevden alınmaları ve alınacakları yönündeki konuya da değinen Milletvekili Tekin; “CHP’li belediyelerde varsa bir şey ilk önce onlardan başlayalım. Müfettişler zaten CHP’li belediyeleri mesken edindi. Hiçbir ayrım yapılmadan hepsi denetlensin” dedi. Tekin ve beraberindekiler daha sonra söz konusu araziye giderek, incelemelerde bulundu.

Rahmani düşünün!
“Bakıyorsun bugün etrafta FETÖ’cü arıyorlar” söyleriyle konuşmasına devam eden Tekin; “İstanbul’da zamanında FETÖ’cülere ne kadar arsa satıldı biliyor musunuz? 1800 tane devasa arsa FETÖ’cülere tahsis edildi. Bunları tahsis eden de onlar. Bugün hukuku, yasayı yok sayabilirsiniz. Tıpkı Rezza Zarrab’ı saydığınız gibi. Ama neyi yok sayarsanız o karşınıza çıkıyor. Sabah kalkınca rahmani düşünün, şeytanı değil. Şeytani düşünürseniz hepsi karşınıza çıkar. Ben hükümetin bütün yetkililerine çağrıda bulunuyorum; Aman ha, sakın ha yeterince ihanetler yapıldı, hiç olmazsa bundan sonra bu şehre ihanet etmeyelim. Derhal bu planları iptal edelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.