Girişimci kadınlara mikro kredi desteği

Girişimci kadınlara mikro kredi desteği
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Belediyesi ile yaptığı işbirliğiyle Esenyurtlu girişimci kadınlara iş hayatına atılmaları için mikro kredi finans desteği sunulacak

Esenyurt Şerife Bacı Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan tanıtım programına, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Bağcılar Mikrofinans Şubesi finansal destekcisi Vuslat Doğan Sabancı, Mikro Kredi Genel Merkez Müdürü Halil Orhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İş imkanı sağlamış olduk
Esenyurt Belediye
Başkanı Ali Murat Alatepe, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kadınların toplumdaki yerini çok önemsediklerini belirterek, “Kadınların meslek sahibi olması konusunda her çalışmaya destek veriyoruz. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın söylemleri doğrultusunda kadının ayakları üzerinde durabilecek ve yolunu çizebilme özgürlüğüne sahip olacağı bir maddi değere kavuşması gerektiği düşüncesindeyiz. Biz, basit bir dokunuşla yaklaşık 2 bin 500 hanıma imkan tanıdık. Evine asgari ücret giren çocuğuna bakmak zorunda kalıp çalışamayan kadınlarımıza destek olmak için ücretsiz kreş imkanı sağlıyoruz. O hanım çalışsın, evine ikinci bir asgari ücret girsin istiyoruz. Evine asgari ücret giren hanımefendiye iş imkanı sağlamış olduk” dedi.

46 bin kursiyerimiz var
Başkan Alatepe, belediyede sosyal işlerden sorumlu birimin tamamın hanımlardan oluştuğunu vurgulayarak, "Gururla söylüyorum en çok memnun kaldığım birimde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz. Birçok faaliyet var. Dokunduk mu 100 bin insana dokunuyoruz. Hanımları önceliyoruz. Devletimiz eğitim yardımını nasıl hanımlara veriyorsa biz de yapacağımız sosyal yardımları öyle yapıyoruz. Kültür merkezlerimizde 46 bin kursiyerimiz var. Bunların yaklaşık 40 bini hanım. Dolayısıyla sizin vereceğiniz kredileri destekleri çok önemsiyorum" açıklamasını yaptı.

Kadınlar takır takır ödüyor
Bankacılık sektöründe, çok ciddi denetimler olmasına rağmen batak kredinin yüzde 7´lere varan bir oranda olduğunu hatırlatan Esenyurt Mikro Kredi projesinin de finansal destekçisi olan Vuslat Doğan Sabancı, "Biliyor musunuz mikro kredide batık kredi kaç? Yüzde 0. Kadınlar bu 500 lirayı takır takır ödüyorlar. Onların teminatları vicdanları. O yüzden de bu sistemi ayakta tutuyorlar" diye konuştu. 1998’den bu yana faaliyet gösteren ve ilk faaliyetlerine Diyarbakır’da başlayan merkez, 63 ilde 93 şube ile hizmet ediyor. ZEYNEP VURAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.