Göçer'in ilk sahne anısı

Göçer'in ilk sahne anısı
Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükçekmece’de sahne aldı. Göçer'le 18 yıl önceki anısını anlatan Belediye Başkanı Akgün, sonraki yıllarda sanatçının büyük bir ivme yakaladığını söyledi

Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da sahne alan şarkıcı Ferhat Göçer, son albümü “İçimdeki Hazine” ve repertuarındaki şarkılarını hep bir ağızdan hayranlarıyla söyledi. Bazen hüzünlendiren bazen de Kültürpak’ı dolduran onbinlerce hayranını coşturan sanatçı, Büyükçekmecelilere unutulmayacak bir gece yaşattı.

Sen neymişsin be abi!

Şarkıcı Ferhat Göçer’e festivalde sahne aldığı için FIDAF 2. Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu’yla birlikte teşekkür plaketi takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ferhat Göçer’e ilişkin bugüne kadar bilinmeyen bir anısını anlattı. Akgün; “Dışarıda 20 bin kişiye Ferhat Göçer konseri veriyoruz. 18 sene önce Ferhat Göçer geldi Fransızca şarkıyla girdi. İlk defa sahneye çıkıyor. İnsanlar gitmeye başladı. Nasıl canım sıkıldı. Tabii Ferhat da mutlaka üzülmüştür. Moral bozukluğu hiç mi etkilemedi. Aradan 10 dakika geçti ses devam ediyor, hiçbir şey değişmedi. Sonra bir baktım ki her taraf izdiham. Ben çıkmak için yer bulamıyorum. Çeşmeyi geçtikten sonra o güzel namenin kulaklarında devam etmesi sonra Ferhat Göçer’in o muhteşem sahnesini izlemeleri ondan sonrada neymişsin be abi be dedirtti” diye konuştu.

İstanbul Boğazı hayran bıraktı
Dünyanın dört bir yanından 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan yabancı konuklar Eminönü İskelesi’nden başlayıp Anadolu Kavağı’na rota alan Boğaz turuna katıldı. Festival kapsamında her yıl yabancı konuklarla birlikte Boğaz turu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ülke gençleriyle sohbet ederek tek tek ilgilendi. 71 ülkeden festivale katılan 1600 sanat elçisi, Başkan Dr. Hasan Akgün ve FIDAF 2. Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ile birlikte İstanbul Boğazı’nda hep bir ağızdan şarkılar söyleyip, oyunlar oynadı.

Anadolu Kavağı’nda balık ekmek yiyerek deniz havası almanın keyfini süren konuklar, İstanbul Boğazı’na hayran kaldıklarını söyleyerek Başkan Akgün’e teşekkür etti.

Güzellikleri paylaşıyoruz
İstanbul’un güzelliklerini yabancı konuklarla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Akgün, “Öncelikle şehir hatları vapuruna ve kaptanımıza çok teşekkür ediyorum. Festivalimiz kapsamında her yıl Boğaz’ın temiz havasını içimize çekiyoruz. İstanbul’un tüm güzelliklerini sanat elçileriyle paylaşıyoruz. Bu yıl 71 ülkeden 1450 sanat elçisini Büyükçekmece’de ağırlıyoruz. Heyecanlı ve mutluyuz. Ülkemizin güzelliklerini kendi ülkelerinde anlattıklarından şüphem yok” dedi. Başkan Akgün, Şehir Hatları Vapuru kaptanı ve personellerine teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kitre Bebekler görücüye çıktı
Doğanın Yüzleri Atölye etkinliği kapsamında düzenlenen “İnsan Hikayeleri” sergisi sanatseverlerle Kültürpark Müze’de buluşuyor. 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sergilenen “Kitre Bebek” çalışmaları farklı kültürlerin yansıtılması ve yaşatılmasında büyük rol oynuyor. Kitre bebek çalıştayı için Ukrayna, Rusya, Türkmenistan, İstanbul, Kütahya, Zonguldak, Bartın ve Konya’dan gelen festivale katılan zanaatkarlar dünya kültürünü çalışmalarıyla anlattı. Bartın’dan Büyükçekmece’ye gelen kitre bebek sanatçısı Sönmez Tığ, "Bartın’ın yöresel bebeklerini yapıyorum. Çeşitli illerden ve ülkelerden gelen arkadaşlarla birlikte birbirimize kültür alışverişi yapmak için festivale geldik. Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’e sağladığı imkanlardan ötürü çok teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ı en güzel temsil eden şey linyit kömürüdür. Mesela bunun kitre bebeği yapıldı. Farklı kültürleri ve simgelerini temsil eden çalışmalar üretiyoruz. Hepimiz birbirimizden kitre bebek hakkında, yöresel giysilerimiz hakkında hikayelerimiz hakkında fikir alışverişi yapıyoruz. Herkesin bir hikayesi vardır diyerek yola çıktık” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.