Gönül coğrafyamızı ölçecek metre yok

Gönül coğrafyamızı ölçecek metre yok
Esenyurt Belediyesi tarafından Çanakkale Lapseki’de yaptırılan Lapseki İskele Şehitler Camisi’nin temeli atıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Türkiye’nin yüzölçümü 780 bin metrekare ama gönül coğrafyamızı ölçecek bir metre yok. Bunun nerede duracağını hiç kimse bilmiyor” dedi.

Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale’ye çıkarma yaptı. Belediye tarafından Çanakkale Lapseki’de yaptırılan İskele Şehitler Camisi’nin temeli atıldı. Eceaabat’ta da Seyit Onbaşı Parkı ve dinlenme tesisi açıldı. Çoğunluğu kadın olan 2 bin 300 Esenyurtlu vatandaşa da Anneler Günü dolayısıyla şehitlik ziyareti yaptırıldı. Cami temel atma törenine, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Kardeşlik önemli
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe kardeşliğin çok önemli bir unsur olduğunu hatırlatarak, "Kardeşlik dinimizin de önemli değerlerinden birisidir" dedi. Alatepe, yapılacak bir yatırıma el atmanın, omuz vermenin kardeşlik hukukunun bir parçası olduğunu belirtti. Bu amaçla Lapseki'deki bir esere destek olduklarına işaret eden Alatepe, "Türkiye’nin yüz ölçümü 780 bin metrekare ama gönül coğrafyamızı ölçecek bir metre yok. Bunun nerede duracağını hiç kimse bilmiyor. Buraya yakışan, ecdada yakışan, şehitlerimize yakışan şuradan bakınca şehitleri gören, Allahu Ekber nidasının şehitlere ulaştığı bir yer olması açısından da ben çok önemsiyorum" diye konuştu.

Temel dualarla atıldı
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da törende yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan caminin temelinin atılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Caminin kardeş belediye Esenyurt Belediyesi ile birlikte projelendirildiğini ifade eden Yılmaz, "Bu alanda bir mescidimiz vardı. Fakat son zamanlarda vatandaşımıza yetersiz olmaya başlamıştı ve cemaate yetmiyordu. Bu yüzden Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın girişimleriyle Esenyurt Belediyesi tarafından bugün burada temelimizi atıyoruz. Allah'a çok şükür" dedi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de yeni caminin hayırlı olması dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından caminin temeli yapılan dualarla atıldı.

Parkın açılışı yapıldı
Başkan Alatepe, daha sonra Çanakkale Eceaabat’ta Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Seyit Onbaşı Park ve Dinlenme Alanı’nın açılışını yaptı. Alatepe burada yaptığı konuşmada Şehitlik ve Çanakkale ziyareti yapan Esenyurtluların rahat etmesi için bu düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız burada dinlenecekler ve yeme- içme ihtiyacını en iyi biçimde karşılayacaklar" dedi. Ali Murat Alatepe Çanakkale’ye en çok ziyaretçi getiren ilçe belediyesi olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.