Göstermelik kutlama

Göstermelik kutlama
Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal'ın 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayan mesajına, CHP'li Avcılar Belediye Meclis üyesi Ali Ekber Çelik'ten tepki geldi. Baykal'ın mesajının 'göstermelik' olduğunu söyleyen Çelik, Avcılar Belediyesi'nin işçilerin maaşlarını ödemediğini anımsattı

Avcılar'da uzun süredir ödenmeyen işçi maaşları 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda yeniden gündeme geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Baykal'ın; sosyal medya üzerinden paylaştığı ve işçilerin bayramını kutladığı mesajın altına ilçe sakinleri tepki dolu cevaplar yazdı. “İşçilerin maaşları aylar geçti hala ödenmiyor, bu nasıl bayram diyen?” vatandaşların mesajları ise kısa süre içerisinde silindi.

Meclis üyesi de eleştirdi
Baykal'ın mesajına tepki gösteren bir diğer isim de CHP'li Avcılar Belediye Meclis üyesi Ali Ekber Çelik oldu. Avcılar Belediyesi'nin işçi bayramını kutlamak noktasında eksik kalacağının altını çizen Çelik şu ifadeleri kullandı; “İşçilerin haklarının ve maaşlarının verilmediği benim de sorumlu bulunduğum belediyemizde, bayram kutlamak değil sokağa çıkmak bile haram oldu. Göstermelik olan bu paylaşımınızı işçi hakları ödenmediği sürece kınıyorum.”

Papua Yeni Gineliler beğendi!
Baykal'ın mesajını eleştiren yorumların tamamı kısa süre içerisinde kaldırılırken, Belediye Başkan Yardımcısı'nın mesajını beğenen isimler ise dikkat çekti. 500'den fazla beğeni alan mesajı destekleyenler arasında; Papua Yeni Gineliler, Perulular ve Şilililer olduğu gözlendi. Sahte bir beğeni uygulamasının kullanılması sonucu ortaya çıkan bu manzarayı da eleştiren Avcılarlılar; “Çok yazık. Gerçekten bu hareketlerin hiçbirisi sizlere yakışmıyor” yorumlarında bulundu.

ali ekber çelik

Maaş protestosu
Avcılar Belediyesi, maaşları ödeyemediği için geçtiğimiz aylarda belediye önünde işçiler tarafından protesto edilmişti. Burçin Baykal’ın paylaşımı inandırıcı bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum