Güzelce yeni okuluna kavuştu

Güzelce yeni okuluna kavuştu
Hayırsever iş insanı Hasan Kılıç ve eşi Nezihe Kılıç, Güzelce'de açacakları Nezihe-Hasan Kılıç Anadolu Lisesi için tanıtım ve tanışma kokteyli düzenledi. Okul açmanın hayali olduğunu belirten Hasan Kılıç, "Mübadele döneminde ailelerimiz buraya geldi. Çok zorluk çektik, okuyamadık. O günden bu yana okul açmak istedim. Bugüne kısmetmiş, çok mutluyum" dedi

Hayırsever iş insanı Hasan Kılıç ve eşi Nezihe Kılıç, Güzelce'de açacakları Nezihe-Hasan Kılıç Anadolu Lisesi için tanıtım ve tanışma kokteyli düzenledi. Tanıtım kokteylinde konuşan Hasan Kılıç'ın yeğeni Murat Kılıç, bir sonraki resmi törende okulu açacaklarını belirterek, "Sizleri aramızda görmekten onur duyuyoruz. Hayırsever amcam ve yengemin yapmış olduğu hayırları Allah kabul etsin. Vatana millete hayırlı olsun. Geldiğiniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bugüne kısmetmiş 
Mübadele döneminde ailesinin Türkiye'ye geldiğini gözleri dolarak aktaran Hasan Kılıç, "Babalarımız 1923'te Selanik'ten gelme. Rumlar buradan oraya gidiyor atalarımız Türkiye'ye geliyor. Çift yok çubuk yok hiçbir şey yok. Şartlar kötü. Ailem beni nasıl okutacak, biz nerde okuyacağız. Ama imkan yok, servis yok. En yakın okul Çatalca'da. Biz okuyamadık işte o günlerin acısını bu şekilde kapatıyoruz. O günden bu yana çok şey yaşadık. Okul açmak bugüne kısmetmiş. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

En önemli mesele eğitim 
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  ülkede en önemli meselenin eğitim meselesi ve ekonomik savaş olduğunu vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra hatta savaş devam ederken İzmir'de 1922'de Eğitim Şurası'nı toplamasının önemini çok iyi anlamamız lazım. Birincisi, ülkemizin ekonomik savaşını kazanabilseydik özellikle 1950'den sonra bugün ne dolarla ne euroyla bizi tehdit edemezlerdi. İkincisi eğitim meselemizi halledebilseydik bizim çocuklarımız da Avrupa'da okuyan çocuklar gibi eğitim alabilselerdi. Çağdaş teknolojiyi kuran, teknolojik cihazları üreten nesiller gibi bir nesil yetiştirseydik dünya devi bir Türkiye Cumhuriyeti olurdu" diye konuştu.

Çok sayıda isim katıldı
Kılıç ailesi tarafından düzenlenen kokteyle, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Ak Parti İlçe Başkanı Murat Çelik, Güzelce Mahalle Muhtarı Sevil Güney,  belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, Kılıç ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar okulu gezerek, Hasan Kılıç ve Nezihe Kılıç'a tebriklerini sundu.

En kutsal hizmet 
Kılıç ailesine teşekkürlerini ileten Başkan Akgün, "40 yıllık belediyeci olarak hayatımın en güzel, en keyifli ve en mutlu anını bir okulun içinde çocuklarımızı gördüğümüz zaman yaşadım. Hepimiz çevremizdeki okulların iyi eğitim verebilmesi için ihtiyaçları nelerse bunlara katkı sağlamalıyız. Bu tebeşir veya kalem almak, okuldaki ufak bir eksikliği gidermek ya da Kılıç Ailesi gibi biraraya gelerek böyle muhteşem bir okulu yapıp devlete teslim etmek olabilir. Bu en kutsal hizmettir. Çocuklarımızın gelecekte çok iyi belediye başkanı, vali, kaymakam, parti lideri olabilmeleri için bizim eğitim meselemizi çözüp, eğitimde standardı yakalayıp, değişmeyen milli eğitim politikamızı kurup, milletin de büyük desteğiyle yürümemizin ne kadar şart olduğunu bugün içinde bulunduğumuz koşullar çok net ortaya koymuştur. Açılış programında görüşmek üzere" dedi. CANSU ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.