Hafriyat kamyonlarına anlık takip

Hafriyat kamyonlarına anlık takip
İstanbul Valiliği, İstanbul'daki hafriyat kamyonlarının takibi ve denetimi için belediye ekiplerine ve kolluk kuvvetlerine 100 adet Araç Takip Sistemi entegre edilmiş tablet dağıttı. Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Kontrollerimiz aralıksız sürecek" dedi. Başkan Mevlüt Uysal ise “Jandarma, polis ve zabıta ekipleri, ihlalleri anlık takip edecek" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Araç Takip Sistemi’ne(ATS) kolluk kuvvetleri de dahil edildi. Hafriyat kamyonlarının canlı takibi, ihlallere anında müdahale edilmesi ve cezai işlem uygulanması için polis, jandarma ve zabıtaya 100 adet tablet dağıtıldı. İstanbul Valiliği’nde düzenlenen Hafriyat Araçları Takip Sistemi Tanıtım-Entegrasyon ve Tablet Dağıtım Töreni’ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve davetliler katıldı.

146 bin kamyon denetlendi
Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 yılda toplam 146 bin 105 hafriyat kamyonunda denetim yaptıklarını söyledi. Bu araçlardan 4 bin 904 araca toplam 1 milyon 400 bin lira ceza kesildiğini belirten Şahin, "Kontrollerimiz aralıksız devam ediyor. Kontrol aynı zamanda bir teknoloji işidir. Teknolojik alt yapınız ne kadar gelişmişse o kadar kontrolünüz iyi olur. Bu bakımdan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Çok güzel ve gelişmiş bir sistem oluşturuldu ve gelişmiş bir yazılım hazırlandı. Böylece belediye ekiplerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz denetimlerinde istifade edecek" ifadelerini kullandı.

ATS'ler yerleştirildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da "Bugün itibari ile jandarma ve polis kontrol noktalarında tabletleri dağıtmak için buradayız. Şuanda 8 bin 480 araçımıza Araç Takip Sistemi (ATS) kurulmuş vaziyette. Bu sistem kurulmayan, 1050 kamyonumuz kalmış vaziyette. Bunlar ya trafiğe çıkmıyor ya da bu işle uğraşmıyor. Yani bu işle uğraşan tüm araçlarımıza bu takip sistemi kurulmuş vaziyette. Tabi kaydı olmayan, plakası sökülen bu işi kaçak yapanlar olabilir. Onlar da zaten cezai işlem adına takiplerimiz sürüyor. Bugünden itibaren jandarma kendi bölgesinde polis kendi bölgesinde tabletten bu hafriyatı nereden aldıkları, hangi istikameti takip etmesi gerektiği o esnada nerede olduğu, hatta nereden hareket ettiği de geçmiş zamanlı olarak takip edilecek" dedi.

Amerikan malı değil
Uysal konuşmasının devamında "Tabletlerimiz hazırladık. İçindeki yazılım ile jandarma ve polisimize teslim ediyoruz. Yolda görülen her aracın bir nevi kare kodu diyebiliriz. Aracın plakasından, sabıka kaydına, sürücüsünden güzergahına, ayrıca içinde bir hafriyat varsa bunun nereden alındığı, hangi istikametten nereye gideceği gibi bilgiler takip altında olacak. Özellikle içinde yük var gibi görünüp içinde yük yoksa, tonajı fazla ise bunların hepsi görülebilcek. Bu sistemle birlikte İstanbul'da hafriyat kamyonu sıkıntısı bitmiş olacak. Tabletlerimiz Lenovo marka. 100 adet tablet dağıtıyoruz. Tabletlerimiz Amerikan malı değil. Şuanda 100 tane dağıtıyoruz, ihtiyaç oldukça yine takviye yaparız" dedi. Konuşmaların ardından zabıta ve kolluk kuvvetlerine 100 adet tablet dağıtıldı. Tören toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. Törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu tarafından ilk tabletler dağıtıldı. Polis ve jandarmaya 40 adet, zabıtaya 20 adet olmak üzere toplamda 100 tablet teslim edildi. Tablet tesliminin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

45 noktaya kamera
Kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçmek amacıyla 45 kritik noktaya yüksek zoom ve çözünürlük özelliğine sahip kameralar yerleştirildi. Arnavutköy, Büyükçekmece, Silivri gibi birçok ilçeye yerleştirilen kameralarla 24 saat aralıksız denetim         yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.