Hakları olmayan maaşları alıyorlar

Hakları olmayan maaşları alıyorlar
Anıtkabir'i ikinci kez ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, sonrasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran İmamoğlu, belediye iştiraklerinden istifa etmeyen yöneticilerin sorulması üzerine, “Dolayısıyla ben 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki milletin malının üstüne oturdunuz, 6 aydır bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşlar alıyorlar” diye konuştu

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 2 Nisan'da mazbatasını almadan Anıtkabir'i ziyaret etmiş Anıtkabir Özel Defteri'ni 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' olarak imzalamıştı. Bu ziyaret tartışmalara neden olmuş, İmamoğlu'nun Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesaj Genelkurmay Başkanlığı tarafından defterden çıkarılmıştı. 23 Haziran'da ikinci kez İBB Başkanı seçilen İmamoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti ve bir kez daha Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Başkanlar da eşlik etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilki olay olan Anıtkabir ziyaretinin ikincisini, İstanbul’un CHP’li ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi. Anıtkabir ziyaretine, davetli olan AK Partili ve MHP’li belediye başkanları ile meclis üyeleri katılmadı. İmamoğlu’nun Anıtkabir ziyaretinde tüm protokol kuralları uygulandı. Aslanlı Yol’dan Anıtkabir avlusuna giriş yapan heyet, askeri törenle karşılandı. Ata’nın huzuruna çıkan İmamoğlu, mozoleye çelenk bıraktı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Anıtkabir içindeki tören sona erdi.

Yazdığını sesli okudu
İmamoğlu, toplu fotoğraf çekiminin ardından Anıtkabir özel defterini imzaladı. İmamoğlu, deftere yazdığı, "Türkiye Cumhuriye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Bugün manevi huzurunuzda, 1919 yılında başlattığınız Kuvay-i Milliye ruhunun 100. yılında aynı ruhla, 21. yüzyılda, fikri hür vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul’a, tüm tarihi birkimi ve maneviyatını koruyarak, milli unsurlarımızdan asla taviz vermeyerek hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ekrem İmamoğlu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" cümlelerini kameralar karşısında yüksek sesle okudu. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusunda bulunan 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrini de ziyaret etti. 

Bu nasıl istifa? 
İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti. Basına kapalı olan ve yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Belediye şirketlerinden istifa etmeyen yöneticilerin hatırlatıldığı İmamoğlu, "'Biz istifa ettik' diyen genel sekreter ve yardımcıları 10 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli iştiraklerinin yönetim kurulu başkanı. Bu nasıl istifa? 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki milletin malının üstüne oturdunuz, 6 aydır bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşlar alıyorlar" dedi.

İstifa etmelerini istiyoruz
"Genel kurul çağrısı için noter tebliğleri yapıyoruz. Maksimum süreler kullanılıyor" diyen İmamoğlu, "O zaman diliminde ne olacağını kestiremiyoruz. Ağustosun sonuna doğru tarihler veriliyor. Dolayısıyla ben 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki milletin malının üstüne oturdunuz, 6 aydır bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşlar alıyorlar. Çıkartırız da onun bedelini. Hakları olmayan maaşları aldıkları gibi ne şekilde yönettiklerine dair bilgi sahibi değiliz. Millete ait 60 milyara varan İstanbul konsolide bütçesinin 40 milyara yakınını yöneten kişiler, şu an bizim ekibimizdir değildir. Bir an önce görevlerinden istifa etmelerini istiyoruz. Ona göre genel kurulları yapmamızı ve bir an önce vatandaşa hesap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a yazılı talep gönderildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görüşme talebini resmi olarak iletip, iletmediği sorulan İmamoğlu, “İlk gece bu diyaloğu kurmak istediğimi beyan ettim. 6 Temmuz’da kendilerine, makamlarına talebimizi yeniledik. 2 gün sonra da yazılı talep gönderdik. Bugün de Ankara’da olacağımızı bilgi olarak yazdık. Müsait oldukları zaman diliminde konuşup, İstanbul’un brifingini kendilerine sunacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.