Haksızlık yapan temizlensin

Haksızlık yapan temizlensin
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde haksız yere işten çıkarıldığını belirterek eylem yapan ve basın açıklamasında dekanlığa ait tabelayı deterjanlı su ve fırçayla temizleyerek mesaj veren taşreon işçi Cemal Bilgin, “Kim haksızlık, yolsuzluk yapıyorsa, kim vicdansızlık yapıyorsa temizlenmesi şart” dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 10 yıl hastabakıcı olarak görev yapan ve personel yemekhanesindeki zehirlenmeleri tespit ettiğini söylemesinin ardından işten çıkarıldığını iddia eden taşeron işçi Cemal Bilgin hastane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İşten haksız yere atıldığını söyleyen ve açtığı dava sonucu işe iade edilmesi gerektiğini belirten Cemal Bilgin, “Açtığım tüm davaları kazandım, iade davasını da kazandım ancak geri alınmadım. Beni üzen şu. Dünyanın en saygın üniversitesi ve hukuk fakültesi var ama kendi işçisinin kazandığı mahkeme kararını uygulamıyor. Dünyanın en saygın sağlık kurumu ama kendi işçisine sahte raporlar veriyor” dedi. Bilgin, iç hukuk yollarının tükenmesi durumunda mücadelesini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de (AİHM) taşıyacağını kaydetti.

Mücadelemi sürdüreceğim
Bilgin'in, 2016 yılının temmuz ayında İÜ Tıp Fakültesi’nde personel yemekhanesinde 40 kadar işçinin yediği yemekten zehirlendiğini ortaya çıkardığı ve ardından işten çıkarıldığı iddia edilmişti. Uzun süre fakültede direnişte olan Bilgin, 2 yıldan bu yana hukuk mücadelesi verdiğini söyledi. Hastanede hasta bakıcı olarak görev aldığını söyleyen Bilgin, “Taşeron firmadan işçi sağlığı ve güvenliği temsilcisiydim. 2 yıl önce fakülte yemekhanesinde yemek yiyen 40 çalışanda kusma, halsizlik, mide bulantıları gibi şikâyet ortaya çıkmıştı. Arkadaşlarımıza verilen raporlarda üşütme, hava değişimi gibi nedenlerden bahsediliyordu. Ancak Salmonella bakterisinin çıktığını gördüm. Aynı üniversite, aynı kişilere bir günde iki farklı rapor vermiş. Bununla ilgili hukuki mücadelemi sürdürüyorum” diye konuştu.

Çalışanlar sürgün edildi
DİSK'e bağlı Sosyal İş Sendikası'nda Örgütleme Uzmanı'da olan söz konusu durumun ortaya çıkmasıyla fakülte sekreterinin talimatı ile işine son verildiğini iddia eden Bilgin, fakülte sekreteri hakkında YÖK tarafından çok sayıda soruşturma açıldığını ve hastaneden uzaklaştırıldığını ifade etti. Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TAŞİŞ-DER) Başkanı da olan Cemal Bilgin, şöyle hukuki haklarını sonuna kadar aruyacağını gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de başvuracağını söyledi. Bilgin diğer çalışanların da sürgün edildiğini söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum